Noutăți

Info Adventist

Versetele de memorat ale lecțiunii Școlii de Sabat, pe muzică

Învățarea textului de memorat al lecțiunii Școlii de Sabat poate fi o provocare pentru mulți dintre membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Din acest motiv, un grup de muzicieni, aparținând câtorva biserici din Canterbury, Noua Zeelandă, au lucrat pentru a face acest proces mai ușor. Ei au pus versetele de memorat pe muzică.

Proiectul a început inițial cu un cor care înregistra într-un studio. Dar acest lucru însemna multă repetiție și închirierea unui studio, care era costisitor. O altă problemă cu care echipa s-a confruntat era faptul că versurile nu se înțelegeau; așa că au decis să combine simplitatea unei voci cu un instrument. Utilizând doar un solist, ei au exclus nevoia de armonizare a diferitelor voci.

Cu unul sau cu două instrumente și cu câțiva soliști, echipa poate produce 13 piese în fiecare trimestru, fără să depună prea mult efort.

Cuvintele fiecărui verset de memorat sunt cântate exact așa cum apar în lecțiunea Școlii de Sabat. Uneori, versetele scurte sunt repetate, iar referința Biblică este amintită mereu, de obicei la sfârșitul piesei.

Înregistrările, care încep cu primul trimestru al anului 2020, pot fi descărcate de aici (resursă în limba engleză).

Sonja Whitehouse, Driekie Pheiffer, Trevor Brown și Gina Taggart compun muzica, Pheiffer (pian) și Taggart (chitară) acompaniază, iar  Sonja Whitehouse, Trevor Brown, Grace Sheffield și Grace Johnstone cântâ cu vocea.

Sursă:
Adventist Review