Info Adventist

Slujirea celor din departamentul sănătății îmbunătățită prin Convențiile Globale de Sănătate

Universitatea Loma Linda, împreună cu Adventist Health International, au desfășurat Conferința Globală a Liderilor în India pentru prima dată, fiind invitați administratorii departamentului sănătate al Diviziunilor Asia de Sud și Asia de Sud-Pacific a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Aproape 150 de lideri ai departamentului sănătate a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din India, Nepal, Bangladesh, Malaysia și Statele Unite ale Americii au participat la evenimentul care a durat patru zile (22-25 Ianuarie 2020) și care a avut loc în Pune, statul Maharashtra.

„Aceste evenimente încurajează dialogul, și liderii împărtășesc provocări, succese și soluții practice”, afirma Richard H. Hart, președintele Universității Loma Linda.

La conferință au fost discutați cinci piloni ai sistemului de sănătate: planificare strategică, dezvoltarea personalului, informații despre sistemul de sănătate, finanțe și conducere eficientă.

Ezras Lakra, președintele Diviziunii Asia de Sud a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a spus în timpul primei întâlniri că acea conferință avea scopul de a impulsiona pentru schimbare. „Natura globală a bisericii noastre aduce alături cei mai buni consultanți din domeniul sănătății precum cei de la Universitatea Loma Linda și Adventist Health International care împart din resursele lor.”

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea administrează un număr de 175 spitale și 450 de clinici la nivel mondial.

Prima Conferință Globală de Sănătate a avut loc în anul 2010 în Honduras și s-a axat în principal pe nevoile specifice ale liderilor departamentului sănătate din America Latină. Conferința s-a ținut anual până în 2012. Acum, în anii pari, conferința este ținută în campusul Universității Loma Linda. Conferințe regionale au loc în anii impari, evenimentele trecute fiind organizate în Republica Dominicană, Coasta de Azur și Zambia.

Printre instituțiile care colaborează în organizarea evenimentului de anul acesta se numără Adventist Health International, Diviziunea Asia de Sud, Departamentul Sănătate al Conferinței Generale și Institutul de Sănătate al Universității Loma Linda.

În perioada 15-18 Octombrie 2020, Universitatea Loma Linda va găzdui 350 lideri ai departamentului sănătate din întreaga lume care se vor aduna în cea de-a cincea Conferință Globală a Sănătății.

Noi colaborări între instituțiile de sănătate

În India, Hart a semnat un parteneriat cu Christian Medical College Vellore (CMC) și International Christian Medical and Dental Association (ICMDA) pentru a oferi diplome în medicină de familie recunoscute la nivel internațional și validate de Universitatea Loma Linda.

„Cu experiența celor de la CMC Vellore în oferirea de educație în domeniul medicinei de familie, cu activitățile celor de la ICMDA care se desfășoară în 85 de țări și cu experiența celor de la Loma Linda în dezvoltarea și desfășurarea de programe academice în toată lumea, plănuim să ajungem la doctori internaționali din țări cu venituri mici și medii”, afirma Rebekah Zechariah, coordonator al programului de studii la distanță din CMC Vellore.

Sursă: Adventist Review

Vizite: 1