Noutăți

Info Adventist

Sesiunea Conferinței Generale a fost reprogramată

Din cauza provocărilor aduse de pandemie, pentru a doua oară în 10 luni, membrii Comitetului Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial (EXCOM) au votat să reprogrameze Sesiunea Conferinței Generale, care are loc la cinci ani și care fusese programată inițial în iunie 2020.

Pe 12 ianuarie 2021, membrii EXCOM din întreaga lume au participat la o întâlnire pe Zoom, unde au ascultat rapoarte prezentate de administratorii Bisericii, de cei din departamentul sănătate și de consilierii juridici. Liderii au discutat și posibilitatea păstrării perioadei 20-25 mai 2021 pentru întâlnirea din Indianapolis, Indiana, Statele Unite ale Americii, care fusese aprobată de același comitet.

Persistența pandemiei globale și a efectelor ei asupra sănătății, călătoriilor și a aprobării de vize au forțat Comitetul Executiv să reprogrameze întâlnirea pentru 6-11 iunie 2022, tot în Indianapolis. Planul nou, votat de liderii bisericii și de membrii comitetului, trimite întâlnirea de lucru a Bisericii la doi ani distanță de programarea inițială, acțiune permisă de Constituția Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Ted N. C. Wilson, președintele Conferinței Generale și conducătorul EXCOM, a început întâlnirea de două ore accentuând procesul adunării de informații și a discuțiilor care au adus recomandările în fața grupului de persoane care conduc Biserica. „O echipă de lucrători au muncit sârguincios”, a spus Wilson. „Am analizat lucrurile cu atenție, în special împreună cu cei care administrează și planifică Sesiunea.”

Wilson a adăugat că recomandările vin dintr-un consens al diferitelor grupuri, incluzând administratorii Diviziunilor, specialiștii din sănătate, Adventist Risk Management [Centrul Adventist pentru Managementul Riscului], Office of General Counsel [Biroul de Consiliere Juridică General] și liderii Bisericii. „Nu este o recomandare care a venit direct de la trei administratori seniori ai Conferinței Generale”, a spus el. „Este ceva care a venit în urma multitudii de informații și de recomandări ale administratorilor.”

Provocări curente

Wilson a prezentat pe cei care oferă context și argumentare pentru situația actuală și a vorbit despre provocările pe care pandemia le aduce.

Peter Landless, directorul Departamentului Sănătate al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a prezentat statistici referitoare la COVID-19 și și-a exprimat îngrijorarea privind continuarea ideii unei astfel de întâlniri mari. Având în vedere creșterea numărului de infectări, împreună cu efectele agresive, Landless a spus că Departamentul Sănătate recomandă întârzierea Sesiunii Conferinței Generale.

„Ne-am consultat cu experți internaționali și am luat în considerare nevoile și problemele care pot apărea. Departamentul Sănătate al Conferinței Generale crede că dăm dovadă de o slujire prudentă și practică prin reprogramarea Sesiunii Conferinței Generale în 2022, având în vedere acest timp greu”, a spus Landless. „Facem acest lucru cu durere în inimă. Totuși, recomandarea vine deoarece se pare că nu există alternativă.”

Sheri Clemmer, coordonatorul întâlnirilor Conferinței Generale a subliniat câteva dintre provocările actuale care ar putea apărea la o întâlnire cu delegați din întreaga lume. Ea a menționat greutatea primirii vizelor și regulile de izolare a celor care folosesc mijloacele de transport public. De asemenea, ea a explicat protocolul obișnuit care se aplică la întâlnirile mari din Indianapolis în timpul pandemiei.

G.T. Ng., secretarul executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a prezentat raportul referitor la posibilitatea delegaților de a participa la Sesiunea Conferinței Generale în 2021. Provocările mari întâmpinate de Diviziuni pentru a trimite destui delegați au fost oprirea călătoriilor internaționale, carantinarea obligatorie și problema obținerii vizei pentru intrarea în Statele Unite ale Americii. Constituția Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea nu permite în acest moment participarea la Sesiunea Conferinței Generale prin intermediul platformelor online.

Tim Northrop, președintele Adventist Risk Management, a subliniat riscurile care ar apărea dacă este păstrat anul 2021 pentru întâlnirea Sesiunii Conferinței Generale.

„Avem o întâlnire importantă a Bisericii. Ceea ce am auzit este că există potențiale expuneri și riscuri”, a spus Northrop. „De asemenea, am auzit că ne este permis de Constituția noastră să cântărim riscurile și să ne gândim la reprogramarea întâlnirii. Acest plan de lucru pe care îl avem ca lideri este important. Ne permite să fim mai agili și să continuăm misiunea Bisericii noastre.”

În urma prezentărilor și a discuțiilor, recomandarea ca Sesiunea Conferinței Generale să fie reprogramată pentru iunie 2022 a fost supusă votului electronic. Aceasta a fost adoptată, având 185 de voturi pentru și nouă împotrivă.

În urma votului, Landless a concluzionat discuția cu o observație serioasă: „Am ajuns aici, nu fiindcă ne dorim acest lucru, ci deoarece este necesar.”

Sursă:
Adventist News Network