Noutăți

Info Adventist

Seri de misiune pentru șase familii adventiste din Columbia

Șase familii adventiste din Barranquilla, Columbia, au ieșit pe balconul apartamentului lor pentru a se juca, a cânta, a citi Biblia, a se ruga și pentru a împărți speranța cu vecinii lor și cu alții, în fiecare seară timp de două luni.

„Chiar de când Guvernul a impus măsurile de distanțare socială pe data de 24 Martie 2020, am ieșit afară în fiecare seară pentru a ne ruga […]”, a spus Josué Torres, președintele Conferinței Atlantic din Columbia.

Torres și alte cinci familii pastorale care locuiesc în complexul de apartamente al Conferinței ies în fiecare seară pe balcon, la ora 20:00, se roagă și se închină lui Dumnezeu, oferind și un număr de telefon pentru ca cei care urmăresc sau ascultă să poată trimite cererile lor de rugăciune.

Alejandria Manotas, unul dintre membrii comunității, a trimis un mesaj în care mulțumea familiilor pentru programul zilnic. „A fost o experiență frumoasă să pot auzi, cânta și învăța imnuri”, a spus acesta.

Julio César Vanegas, un alt membru al comunității, a mărturisit că ieșind pe terasă și ascultând acele mesaje fost încurajat în mijlocul crizei.

Pe măsură ce zilele treceau, familiile au schimbat modul în care împărtășeau mesajul și au inclus alte activități cu scopul de a avea mai multă interacțiune cu vecinii. De asemenea, ei au oferit cartea misionară „Speranță în mijlocul haosului” („Hope în the Midst of Chaos”), scrisă de Mark Finley, la mai mult de 80 dintre familiile care locuiau în comunitatea lor.

De Ziua Copilului, pe 25 Aprilie, copiii familiilor adventiste au coordonat programul religios citind psalmi, rugându-se, cântând și încurajând ascultătorii cu mesaje de speranță.

Până acum, aproximativ 40 de persoane au ieșit pe balcon sau pe terasă pentru a participa la program. Mai precis, „am primit mesaje de la oamenii care locuiesc câteva blocuri mai departe și care ascultă. Ei sunt recunoscători pentru programul desfășurat în fiecare seară”, a adăugat Torres.

„Cred că ceea ce am împătășit cu vecinii noștri este o puternică mărturie a încrederii și a speranței pe care o avem în Dumnezeu. În același timp, cred că și tu poți să o faci oriunde te-ai afla, încurajându-i pe alții și conștientizându-i că este un Dumnezeu în Ceruri care are întregul Univers sub control; că El apără și are grijă de cei care Îl cheamă și se încred în El”, a mai spus Torres.

Sursă:
Adventist Review