Noutăți

Info Adventist

Proiect Tineret: 1 189 tineri și 1 189 capitole biblice citite în online

Pe 1 septembrie 2020, Diviziunea Asia-Pacific de Sud (SSD) a început „Corporate Bible Reading and Writing Project” [Proiectul Comun de Citire și Scriere a Bibliei] la care participă 1 189 de tineri care vor citi 1 189 capitole din Sfânta Scriptură. Când proiectul a fost promovat pe 6 iulie 2020, tinerii s-au înscris repede, demonstrând dorința lor de a participa. Proiectul acesta are ca scopuri citirea întregii Biblii, fiecărui tânăr fiindu-i desemnat un capitol, și încurajarea tineretului să citească Biblia zilnic, să scrie, să înțeleagă și să asculte de Cuvântul lui Dumnezeu.

Proiectul, care este organizat de tineri, urmărește programul de citire oferit de Conferința Generală. Astfel, primul tânăr, Shem Mariano din Uniunea de Conferințe Filipine de Nord, a citit pe 11 septembrie capitolul 11 din Isaia. De atunci, este publicat zilnic pe pagina de Facebook SSD Youth Corporate Bible Reading Project in English un videoclip în care un tânăr citește din Sfânta Scriptură.

Rudy Baloyo, secretarul executiv al SSD, a felicitat Departamentul de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea pentru inițierea proiectului prin care tinerii sunt încurajați să citească Biblia împreună. El are un devoțional intitulat „The Bible Transforming Power” [Puterea Transformatoare a Bibliei].

„Citirea Bibliei ne ajută să îl ascultăm pe Dumnezeu pentru a descoperi planul Său, direcția Sa, și voia Sa cu viața noastră”, accentuează el. „Noi Îi vom permite să ne ofere instrucțiuni, să ne corecteze și să ne antreneze astfel încât să fim echipați cu fiecare lucru bun menționat în 2 Timotei 3:16-17. Și atunci când ascultăm de El, viețile noastre vor fi transformate. Cred că singurul, cel mai puternic agent care ne transformă viețile este Cuvântul lui Dumnezeu.”

Samuel Saw, președintele SSD, l-a citat pe pastorul Ted N.C. Wilson, președintele Conferinței Generale, în mesajul său adresat tinerilor: „Doar conectați cu Biblia putem aduce roade și putem fi credincioși în acest veac de necredință.”

Apoi Saw a citit din Isaia 55:11, acolo unde Dumnezeu spune: „Tot aşa şi cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele” (VDDC). El a concluzionat: „Pe măsură ce trăim în lumea aceasta, Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie temelia noastră, ghidul nostru, puterea noastră, și călăuza noastră spre o relație mai profundă, mai puternică și mai apropiată cu Dumnezeu.”

Rebbecca Biak Za Hnem, în vârstă de 23 de ani, din Myanman, mărturisește: „Capitolul pe care trebuia să-l citesc a fost un mesaj care a venit la timpul potrivit în viața mea. Citind Ieremia 14:11-14 am simțit că Dumnezeu urmează să mă părăsească, deoarece la momentul respectiv păcătuiam și nu voiam să mă pocăiesc. Dar ultimul verset al capitolului mi-a oferit, din nou, speranță. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a oferit un mesaj și o avertizare prin intermediul acestui proiect de citire și de scriere a Bibliei. De asemenea, le mulțumesc și conducătorilor pentru inițierea acestui proiect. Acum, citesc Biblia în fiecare dimineață și seară.”

Jeremy Hutajulu din Indonezia, în vârstă de 23 de ani, a fost programat să citească Ezechiel 14.

„Citirea zilnică a Bibliei mă ajută să înțeleg dragostea și mântuirea lui Dumnezeu”, mărturisește el. „Atunci când Biblia ne va învăța despre Dumnezeul nostru și despre salvarea pe care El ne-a adus-o, nu vom tăcea. De îndată ce dragostea Lui m-a atins, am primit puterea de a mărturisi cât de plin de har și iubitor este Dumnezeul nostru.”

„Citirea Bibliei mă ajută să cresc în Hristos”, împărtășește Cherry Beulah L. Vidayo, coordonatorul proiectului. „Coordonarea lui [a proiectului] nu este ușoară. Cu toate acestea, este o experiență înălțătoare, știind că o fac pentru Dumnezeu.”

„[Proiectul] îi conduce pe ei la o înțelegere mai profundă a misiunii în viață”, a remarcat pastorul Geronimo Vierne, directorul de tineret al Conferinței Central Luzon. „Îi face mai optimiști pe măsură ce ei întâlnesc diverse provocări de-a lungul drumului. Mai presus de toate, le oferă asigurarea că Dumnezeu îi iubește.”

Proiectul acesta de citire a Bibliei este parte din viziunea „SSD AYM Vision 2020”: „Tineri sănătoși care se bucură de o relație mântuitoare cu Hristos și iubesc Scriptura ca standard de viețuire pentru a reflecta un caracter ca al lui Hristos.”

Sursă:
Adventist News Network