Noutăți

Info Adventist

Patru spitale adventiste, printre cele mai bune din lume

Newsweek, un important săptămânal din Statele Unite, a publicat recent un clasament al celor mai bune spitale din lume din acest an. Potrivit unui comunicat dat publicității de rețeaua AdventHealth, patru dintre spitalele sale au fost incluse în această listă, acesta fiind al doilea an în care Newsweek realizează clasamentul.

Printre cele aproape 300 de spitale americane incluse în lista celor mai bune spitale din anul 2020 se află și AdventHealth Orlando, în statul Florida, AMITA Health Adventist Medical Center Hinsdale în Illinois, Parker Adventist Hospital și Porter Adventist Hospital, ambele în Colorado.

Spitalele analizate au o capacitate de cel puțin 100 de paturi, în realizarea clasamentului luându-se în considerare informații provenite din trei surse: recomandările experților din domeniul medical, indicatorii performanței în acordarea de asistenței medicale și chestionare referitoare la experiența pacienților. Pe listă au fost incluse peste 1500 de spitale din 21 de țări.

Despre AdventHealth

Adventist Health System [Sistemul Adventist de Sănătate] a fost înființat în 1973, schimbându-și denumirea în AdventHealth în anul 2019. Acesta este cel mai mare sistem de sănătate protestant non-profit din Statele Unite, având sediul în Altamonte Springs, în statul Florida. AdventHealth aparține Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Statele Unite ale Americii. Are 45 de spitale, cu peste 8200 de paturi, în nouă state. Rețeaua AdventHealth are peste 80.000 de angajați, primind anual mai mult de 5 milioane de pacienți. Rețeaua oferă, de asemenea, servicii de urgențe, îngrijire la domiciliu servicii de tip hospice, cabinete medicale și îngrijire medicală pe termen lung. Veniturile anuale din exploatare sunt de 11 miliarde de dolari.

Sursa: Site-ul Diviziunii Intereuropene a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea