Organizare

Sănătate și Temperanță

Medicina Lifestyle, tema centrală a Conferinței Europene de Sănătate ce va avea loc în București

Medicina Lifestyle, sau medicina stilului de viață, și eficiența acesteia în reversibilitatea bolilor cronice va reprezenta tema centrală a Conferinței Europene de Sănătate.

Conferința organizată de Departamentele Sănătate ale Bisericii Adventiste din Europa ce va avea loc în București în perioada 17-23 aprilie 2018 va reuni mai mult de 600 de profesioniști din domeniul medical și administratori ai Bisericii.

Aflată la cea de-a doua ediție, conferința își propune să unească profesioniștii din domeniul medical de pe continent în promovarea unui mesaj de speranță și vindecare în această regiune din ce în ce mai seculară.
„Ca un slujitor neobosit al nevoilor oamenilor, Isus trecea prin orașe și sate fiind interesat de binele fiecăruia, vindecându-i pe bolnavi și mărturisind despre dragostea Tatălui Său. Și nouă astăzi ne este adresată aceeași chemare: să îi alinăm pe cei aflați în suferință, să le slujim celor bolnavi și să le oferim tuturor speranță”, a subliniat Valérie Dufour, Directorul Departamentului Sănătate din cadrul Diviziunii Inter-Europa a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Noutatea temei conferinței de anul viitor constă în abordarea stilului de viață ca metodă terapeutică, nu doar ca metodă de prevenire a bolilor cronice, organizatorii subliniind faptul că „subiectul principal al conferinței nu este profilaxia primară, nici beneficiile generale ale unui stil de viață sănătos, ci utilizarea terapeutică a medicinei Lifestyle”.

Dar ce este aceasta? Potrivit American College of Lifestyle Medicine, medicina Lifestyle implică folosirea unor abordări terapeutice ce țin de stilul de viață precum o dietă în care predomină alimentele neprocesate de natură vegetală, exercițiul fizic și somnul regulat, managementul stresului, renunțarea la tutun și la alcool, și alte modalități de prevenire și tratare a bolilor cronice, din ce în ce mai prevalente.

Astfel, Medicina Lifestyle – un instrument cunoscut de mult timp în biserica noastră – reprezintă acum o arie în dezvoltare a medicinei. Utilitatea terapeutică a schimbării stilului de viață a fost cercetată, demonstrată și implementată și schimbă vieți.

Dacă sunteți profesioniști din domeniul medical, administratori ai bisericii sau ai uneia dintre instituțiile acesteia, pastori sau membri laici care doresc să își slujească comunitatea, acest eveniment este pentru dumneavoastră, iar înscrierile deja au început pe site-ul european-health-conference.org.

Vă așteptăm în București, între 17 și 21 aprilie 2018!

Departamentul Sănătate,
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Uniunea Română