Info Adventist

O nouă anexă a spitalului AdventHealth Waterman din Statele Unite ale Americii va ajuta pacienții cu probleme de sănătate majore să se refacă

Un nou centru de reabilitare pentru pacienții internați în spital a fost deschis în Statele Unite ale Americii. Spitalului AdventHealth Waterman din Tavares, Florida i-a fost anexată o clădire ce a costat 85 milioane de dolari americani și care acoperă 10300 metri pătrați.

„Suntem așa de entuziasmați să deschidem acest centru de reabilitare. E un alt tip de serviciu oferit pacienților și este singurul de acest fel din Lake County” afirma J. Coomes, directorul executiv al serviciului de reabilitare a spitalului.

Noul centru deschis se adresează pacienților care suferă din cauza atacului vascular cerebral, leziunilor la nivelul creierului sau al măduvei spinării ori din cauza problemelor cardiace. În același timp, centrul poate ajuta și pe cei care au membre amputate, probleme neurologice sau respiratorii. „Pacienții care vin în acest centru de reabilitare au avut parte de un accident major.” susținea Coomes. Astfel de pacienți au nevoie de măcar trei ore de terapie pe zi și necesită expertiză multiplă pentru a se vindeca.

Anexa este construită în așa fel încât pacienții să practice lucruri pe care le făceau acasă, în viața de zi cu zi. Toate camerele în care ei vor sta sunt private. De asemenea, centrul are o cameră special creată pentru cei care suferă de obezitate (greutatea corporală mai mare de 340 kg.) cu căi de acces și băi mai largi. „În bucătăria noastră”, adăuga Coomes, „bolnavii pot găti. În spațiile noastre, care sunt asemenea unor apartamente, avem o mașină de spălat și de uscat haine, un pat pentru ca ei să poată practica strângerea patului, spălarea hainelor ajutând astfel pacientul să se poată întoarce acasă.”

Echipamentele folosite în acest nou centru de reabilitare sunt de ultimă generație. ArmeoSpring care oferă antrenament pentru mâinile și brațele celor care au suferit de paralizie și Vectro Gait Bioness care este un sistem de urmărire lung de 30 de metri ce are rolul de a asista pacientul la coborârea din pat și la alergare sunt doar câteva dintre aparatele folosite în spital.

Atât pacienții cât și doctorii și asistentele sunt mulțumite de noua inaugurare. Pentru pacienți noul centru înseamnă o nouă șansă la refacere iar pentru corpul medical înseamnă o nouă posibilitate de a sluji comunității locale. „În această nouă anexă pacienții vor sta cel mai probabil doar câteva săptămâni. Angajații noștri se bucură să poată observa progresul de-a lungul acestor săptămâni; de la pacienți având nevoie de foarte mult ajutor, la pacienți care au puterea de a se întoarce acasă.” mărturisea Commes.

Misiunea spitalului este extinderea slujirii prin vindecare a lui Iisus. Este o misiune care „ne cheamă să fim mâinile și picioarele Sale în ajutorarea oamenilor să se simtă bine ca întreg. Povestea noastră este una a speranței – una care încearcă să vindece și să restaureze corpul, mintea și spiritul.”

https://www.adventistreview.org/church-news/story14404-new-rehab-center-will-assist-patients-after-a-major-health-event