Info Adventist

Netflix trebuie să elimine filmul care Îl înfățișează pe Isus că fiind gay

Un judecător brazilian a somat platforma de filme Netflix să scoată din lista de streaming, filmul de comedie care a stârnit un scandal internațional prin insinuarea că Isus că ar fi fost homosexual.

Filmul de 45 de minute, produs de un grup de comedie din Rio, a determinat la crearea unei petiții online, prin care să forțeze platforma Netflix să elimine filmul, petiție care a strâns mai mult de 2,36 milioane de semnături.

Filmul este o parodie și a fost difuzat la final de an, producătorul fiind grupul brazilian Porta dos Fundos.

Mulți dintre creștinii din Brazilia au fost indignați din cauza unei scene în care Isus aduce acasă un presupus iubit pentru a-i face cunoștință cu familia.

Judecătorul și-a întărit convingerile că un astfel de film este „o blasfemie”, când o organizație catolică braziliană a depus plângere, susținând că „onoarea a milioane de creștini” a fost rănită de difuzarea filmului. În hotărârea sa, judecătorul a stabilit că retragerea filmului „este benefică nu numai pentru comunitatea creștină, ci și pentru societatea braziliană, care este, în cea mai mare parte creștină”.

În motivarea deciziei judecătorești magistratul a precizat că ”Dreptul la libera exprimare nu este absolut”.

Atât Netflix, cât și producatorii filmului au refuzat să comenteze hotărârea. O decizie anterioară a instanței a respins cenzurarea filmului, producătorii susținând, în apărarea lor, că acest film este o formă care ține de libera exprimare.

Hotărârea, pronunțată miercuri, saptămâna trecută de judecătorul din Rio de Janeiro, Benedicto Abicair, se aplică numai țării sud-americane și este valabilă dacă nu intervine o altă instanță care să facă recurs la decizia dată de Brazilia, potrivit Associated Press.

Marco Feliciano, un pastor brazilian din São Paulo, a declarat că Netflix „a întrecut măsură” prin difuzarea unei asemenea reprezentări a lui Isus, a informat Daily News.

Hotărârea judecătorească, potrivit AP, vine în condițiile în care președintele conservator brazilian Jair Bolsonaro taie finanțarea pentru proiecte de artă care contestă „valorile creștine”, împiedicând totodată sărbătorile „carnavalului flamban”. Criticii președintelui l-au etichetat drept un președinte care aduce un „război cultural”.

Trailer film