Info Adventist

Momente de recunoștință la Spitalul Adventist din Haiti, după 10 ani de la cutremur

La 10 ani de la cutremurul care a zguduit puternic Port-au-Prince din Haiti și care a distrus viețile și proprietățile multor persoane, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea celebrează viața și mulțumește lui Dumnezeu pentru bunătatea de care a dat dovadă.

Liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Haiti, ai Universității Loma Linda și ai Adventist Health International s-au adunat în curtea Spitalului Adventist din Haiti (Hôpital Adventiste d’Haiti) pentru a aniversa 10 ani de la momentul dureros prin care Haiti a trecut în data de 12 Ianuarie 2010. La acest eveniment au fost prezentate și planurile de extindere ale spitalului care vor ajuta la oferirea de servicii calitative de sănătate pentru comunitatea locală și pentru întreaga națiune.

Prezent la acest eveniment, Pierre Caporal, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Haiti, afirma: „Cei care au suferit mult au reușit să se dezvolte în ciuda acestor zece ani în care Haiti a trecut prin diferite situații neplăcute. Ca biserică, putem să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru harul Său și, în special, pentru calitatea serviciilor pe care spitalul le-a oferit oamenilor din Haiti.”

Richard Hart, președintele Universității Loma Linda a adăugat: „Descoperim că o tragedie s-a transformat într-un succes, și că dintr-o durere am adus glorie lui Dumnezeu!” Acesta a continuat afirmând că „în timp ce amintirea trecutului ne doare, trebuie să privim spre viitor. Astfel sunt făcute planuri pentru a întări spitalul prin trimiterea de personal medical aici, prin îmbunătățirea echipamentului și prin restructurarea clădirii.” Printre ultimele îmbunătățiri ale spitalului se numără noile săli de operație, un laborator clinic și dezvoltarea UPU.

La evenimentul organizat au participat și oficialitățile unității teritorial-administrative în care se află spitalul. Acestea au lăudat eforturile pe care personalul medical le-au făcut în ajutorarea celor afectați de cutremur și în tratarea pacienților.

„Faceți atât de mult pentru comunitate. Continuați să oferiți servicii de calitate! Nu vă opriți!” îndemna Harry Jean, reprezentantul din partea biroului primarului din Carrefour.

Să nu uităm să amintim în rugăciunile noastre personalul administrativ și medical al Spitalului Adventist din Haiti!

Autor: Elisei Florea

Sursă Știre & Imagine: https://www.adventistreview.org/church-news/story14421-in-haiti-adventist-hospital-celebrates-blessings-10-years-after-earthquake

Vizite: 2