Noutăți

Info Adventist

Militar câștigat la Hristos de un film

Christian Ødegård, profesor la Școala Adventistă Rosendal din Norvegia, nu și-a imaginat vreodată că va lucra într-o școală adventistă, și nici că va fi adventist de ziua a șaptea. Mărturia sa, despre modul în care a început relația cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, este unică și neobișnuită. Ca echipă [editorială], am vorbit cu el pentru a descoperi cum un film produs de Hollywood l-a adus mai aproape de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

„În 2016, în timp ce eram în armată, în Norvegia, colegii mei au fost invitați să vizioneze filmul „Hacksaw Ridge” [Fără armă în linia întâi], un film despre Desmond Doss, un soldat adventist care nu a folosit arma în bătălia de la Okinawa”, explică Christian. „El a fost primul și singurul care a primit Medalia de Onoare în război, fără să poarte armă. Acest lucru m-a afectat puternic, și am decis, asemenea lui Desmond Doss, să merg la vechea mea biserică în fiecare duminică.”

În perioada respectivă, Christian adaugă că a vizionat și filmul „Suferințele lui Hristos” (un film care vorbește despre crucificarea lui Isus). Cu lacrimi în ochi, a decis să se gândească mai serios la relația cu Dumnezeu.

Christian povestește cum fratele său mai mare lucra de ceva vreme ca profesor suplinitor la școala din Rosendal și că în fiecare săptămână îi spunea cum este să lucrezi acolo.

„Așadar, deoarece văzusem deja filmul [„Hacksaw Ridge”], l-am întrebat pe fratele meu dacă ei [adventiștii] păzesc Sabatul și dacă sunt vegetarieni. El a confirmat”, își amintește Christian. „Am fost surprins, deoarece nu credeam că în comunitatea noastră mică exista biserica lui Desmond Doss; acest lucru m-a făcut curios și fericit.”

O vizită neașteptată

În acea perioadă, Christian studia Scriptura, și era interesat să cunoască ce credeau adventiștii de ziua a șaptea.

„Într-o duminică, am mers la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea pentru a o vizita, deoarece știam că ei țin Sabatul și că atunci ar fi fost goală”, spune el. „Dar acolo erau câteva persoane. Ei se întorseseră dintr-o tabără a Exploratorilor. Am încercat să să mă apropii de ei, și cu toate că la început au fost surprinși că un necunoscut le-a vorbit, încetul cu încetul le-am câștigat încrederea spunându-le motivul vizitei mele. M-au invitat să particip la serviciul religios din Sabatul următor. Și, din vara lui 2017, am păzit sâmbăta ca Sabatul Domnului.”

Christian a fost botezat pe 28 aprilie 2018, la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Mjøndalen din Norvegia. Echipa noastră l-a întrebat ce crede despre influența filmelor adventiste în viețile oamenilor.

„Cred că sunt unelte evanghelistice, deoarece ajung în case unde poate nu intrăm chiar așa de ușor. Ele ne ajută să cunoaștem mai mult despre Biblie și ne amintesc de modul în care ar trebui să trăim în calitate de creștini”, a răspuns el.

Mărturia militarului curajos, adventist, din America de Nord, încă reverberează în viața lui Christian, care s-a decis să împartă mesajul Bibliei cu familia lui din Norvegia. Acum, el predică și spune cum Dumnezeu a schimbat viața sa prin intermediul lungmetrajelor.

Producția de filme creștine

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din America de Sud a început să realizeze lungmetraje cu scop evanghelistic în 1969, începând cu filmul „The Final Victory” [Victoria Finală]. De atunci, au fost produse câteva filme care au același scop. Cu toate acestea, de la jumătatea lui 2017, Biserica a început să realizeze filme prin intermediul platformei video feliz7play.com.

Am vorbit cu Carlos Magalhães, managerul strategiilor digitale pentru Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din America de Sud, despre lucrarea pe care organizația religioasă o face prin intermediul lungmetrajelor.

„Evanghelizarea prin lungmetraje este un lucru pe care bisericile l-au făcut încă de la apariția filmelor”, spune Carlos. „Biserica a găsit această acțiune a fi o unealtă prin care poate duce Evanghelia altora, folosind elemente vizuale și pedagogice. Cu toate că multe dintre filmele produse astăzi transmit mesaje negative, filmele creștine sunt diferite și urmăresc să distribuie principii morale și mesaje spirituale. Din acest motiv, cred că filmele pot fi o metodă foarte eficientă prin care putem atrage atenția oamenilor și prin care putem ilustra realități spirituale, pentru a transforma vieți.”

De asemenea, Carlos, a spus că adventiștii din America de Sud au două obiective atunci când folosesc filmele: dialogarea cu generațiile noi, și distribuirea viziunii creștine despre lume și viață în societate. Aceste scopuri au fost îndeplinite cu succes. În urma acestor filme, mulți oameni au luat legătura cu biserica și au mărturisit cum producțiile video i-au ajutat să învețe mai multe despre Evanghelie și despre dragostea lui Dumnezeu.

Sursă:
Adventist News Network