Info Adventist

Metode de prevenție a virusului COVID-19

În Decembrie 2019, o nouă formă agresivă de infecție respiratorie a fost descoperită în Wuhan, Provincia Hubei, China și a fost numită recent COVID-19.

Virusul este transmis prin particulele care intră într-un alt organism prin sistemul respirator (plămâni) fiind împrăștiate de persoanele infectate care strănută. Simptomele includ febră, tuse, durere musculară, probleme respiratorii și oboseală; unii pacienți pot manifesta simptome ușoare sau pot fi lipsiți de semne ale prezenței virusului în organism. Progresia bolii poate duce la pneumonie severă cu distrugerea mucoasei plămânilor. Boala s-a extins în afara Chinei, și nu este nici o cale de a determina cât de răspândită este. Multe țări au propus măsuri pentru a opri răspândirea, incluzând carantina celor suspectați de contactul cu virusul.

La acest moment nu există vaccin, tratamentul rezolvând doar simptomele. Producerea unui vaccin, deși o prioritate, poate dura un an pentru a fi dovedit eficient.

Prevenție:

Pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, vă rugăm să respectați regulile de igienă universale:

  1. Spălați-vă mâinile frecvent cu săpun și apă, sau cu o soluție pe bază de alcool sanitar!
  2. Practicați bunul simț: tușiți în brațul închis! Folosiți măști în timpul călătoriilor. Atunci când cineva strănută / tușește în apropierea dumneavoastră, nu ezitați să utilizați masca (aeroporturi, săli de clasă, întâlniri).
  3. Păstrați o distanță socială, măcar un metru, între dumneavoastră și alte persoane. Evitați contactul cu cei care tușesc!
  4. Evitați contactul cu ochii, nasul și gura!
  5. Dacă începeți să tușiți și experimentați îngreunarea respirației, căutați ajutor medical din timp și discutați cu medicul dumnevoastră despre locurile pe care le-ați vizitat!
  6. Nu evitați vaccinul anti-gripal!
  7. Evitați să călătoriți în zonele afectate!

Dacă știți că ați fost expuși sau dacă ați călătorit sau v-ați întors dintr-o zonă afectată, discutați cu medicul dumneavoastră. Fiți sigur că precizați zonele pe care le-ați vizitat. Există o conștientizare a problemei la nivel mondial. Nu este timp de panică, ci de încredere în Dumnezeu.

Articol scris de Peter N. Landless (medic cardiolog, directorul Departamentului Sănătate din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea) și Zeno L. Charler-Marcel (medic internist, director asociat al Departamentului Sănătate din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea)

Sursa: Adventist Review

Vizite: 13