Noutăți

Info Adventist

Mesajul lui Ted N.C. Wilson, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, la finalul Săptămânii Căminului Creștin

Traducere a mesajului transmis de Ted N.C. Wilson, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial, și soția sa, Nancy, cu ocazia încheierii Săptămânii Căminului Creștin.

Ted: Salutare, prieteni! Sper că ați fost binecuvântați în timpul acestei speciale „Săptămâni a Căminului Creștin” și că ați putut citi, în fiecare zi, minunatul capitol 13 din 1 Corinteni – o reamintire atât de frumoasă a modului în care puteți practica dragostea adevărată și divină! Și sunt bucuros că încă o dată draga mea soție, Nancy, este aici împreună cu noi, acum, când vom vorbi despre familia creștină.

Nancy: Poate vă amintiți că săptămâna trecută am vorbit despre căsătorie și despre cum a început în Grădina Edenului, atunci când Dumnezeu a creat omul și femeia, unindu-i în primul serviciu religios al nunții. El i-a binecuvântat și a spus cuplului „Creșteți și înmulțiți-vă…” încurajându-i să aibă copii.

Ted: În Psalmul 127:3 citim din versiunea New Living Translation – „Copiii sunt un cadou de la Domnul; ei sunt o răsplată de la El” (traducere din engleză). Și ce privilegiu și responsabilitate importantă a oferit Domnul părinților; să îi crească pe cei mici pentru El! Noi am fost binecuvântați cu trei fete minunate, care au crescut și s-au căsătorit, având acum 11 nepoți.

Nancy: Știi, mințile copiilor sunt precum niște mici bureți – ei absorb tot ceea ce văd și aud. Recent, fiica noastră cea mai mică, Catherine, a împărtășit o experiență care ilustrează ideea aceasta. Ea, împreună cu soțul ei Bob, are patru copii – cel mai mic este Joshua Paul – îi spunem pe scurt „JP”. După ce JP termină de mâncat, Catherine îl ridică din scaunul său înalt, curăță după el și îl lasă jos spunându-i „Liber!”, în timp ce acesta se târăște foarte rapid și fericit către jucăriile lui. Chiar acum o zi, în timp ce sora lui JP de cinci ani – Hannah Grace, urmărea cum mama ei îl curăța pe JP și-l „elibera”, a exclamat: „Mămico, acest lucru îmi amintește de modul în care Dumnezeu ne eliberează de Satana și de păcat.”

Ted: Isus ne-a spus în Ev. după Matei 18:3: „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor”. Luând în considerare influența pe care o avem asupra copiilor și nepoților noștri, cât de important este să ne asigurăm că noi înșine suntem convertiți, predați deplin lui Dumnezeu și voii Sale. Când suntem aliniați cu Dumnezeu, rugându-ne și citind scrierile Sale inspirate, El ne oferă doar instrucțiunile de care avem nevoie.

Nancy: În cartea scrisă de Ellen White, „Îndrumarea Copilului”, citim: „Căminul este locul unde trebuie să înceapă educația copilului. Aici este prima lui școală în care, avându-i pe părinți ca instructori, trebuie să învețe lecțiile menite să-l călăuzească în viață — lecții de respect, ascultare, politețe, stăpânire de sine. Influențele educației din cămin sunt o putere hotărâtoare spre bine sau spre rău. În multe privințe acestea sunt tăcute și progresive dar, numai dacă sunt îndreptate în direcția cea bună, ele devin o putere pentru dreptate și adevăr. Dacă copilul nu este instruit corect aici, Satana îl va educa prin agenții aleși de el. Cât de importantă este, deci, școala în cămin!” (p. 17; în original).

Ted: Una dintre cele mai eficiente metode pe care le-am găsit în conducerea copiilor noștri la Hristos a fost închinarea în familie. Acesta este un timp minunat când familia se adună pentru a cânta, pentru a citi Cuvântul lui Dumnezeu împreună într-un mod potrivit vârstei, și pentru a ajuta copiii să realizeze că Biblia nu este doar o carte veche, scrisă pentru oamenii de acum mii de ani – ci, din contră, este Cuvântul viu al lui Dumnezeu, care conține promisiuni doar pentru ei.

Nancy: Cred că o familie creștină este locul unde Isus este în centru. Când sunt probleme – și există în fiecare familie de pe acest pământ păcătos – Isus este Cel la care mergem pentru a găsi călăuzire și ajutor în rezolvarea lor. Rolul principal al mamei și al tatălui este să antreneze copiii lor pentru a-L vedea pe Isus ca Prietenul lor personal, la care pot veni cu toate îngrijorările lor și care dorește tot ce este mai bine pentru ei, astfel încât să fie fericiți.

Ted: Am încercat să fim deschiși cu copiii, și atunci când era o problemă, ne rugam pentru ea. De asemenea, ne rugam împreună atunci când existau decizii importante de luat. Ne rugam și pentru alții. Rugăciunea este o metodă frumoasă pentru a uni familia și pentru a fi aproape de Domnul. În lumea de astăzi, există atât de multe provocări pentru familie, și avem nevoie să ne rugăm mai mult ca oricând, cerând înțelepciunea lui Dumnezeu, călăuzire, putere și curaj. Fie ca El să vă binecuvânteze pe dumneavoastră și pe familia dumneavoastră, în timp ce îl căutați cu credință!

Să ne rugăm împreună: Tatăl nostru care ești în ceruri, binecuvântează familiile Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Încurajează-i pe fiecare: tați, mame, copii. Doamne, călăuzește-i! Binecuvântează pe cei care poate au doar un părinte; încurajează-i! Doamne, umple locurile goale și susține și încurajează-i pe fiecare în parte. Doamne, binecuvântează copiii care sunt orfani. Binecuvântează-le experiența! Ajută-i să știe că au un Tată care îi călăuzește. Doamne, binecuvântează familiile [lor] într-un mod special și într-o zi, curând, când știm că ne vei aduce în curțile din Ceruri, vom trăi cu toții ca familii; familii care și-au amintit de Creatorul lor și de elementele frumoase ale închinării. Astfel, vom fi parte a familiei frumoase a lui Dumnezeu. Mulțumim pentru că ne asculți! În numele lui Isus, Amin!

Sursă:
YouTube || Seventh-day Adventist Church