Info Adventist

Mesajul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la începutul unui nou an școlar

„Acolo unde se cere un galben pentru ridicarea de orașe, castele, monumente, arsenale – dați o sută pentru creșterea și educația unui copil!” (Martin Luther)

Odată cu venirea toamnei, iși deschide porțile una dintre cele mai utile și practice instituții de pe pamant – Școala. Luna septembrie reprezintă un nou început pentru elevii, parinții și cadrele didactice din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Dragi elevi, vă aflați în fața unei noi provocări, așa că vă încurajăm să fiți responsabili în fiecare moment, știind că sunteți înzestrați cu minți sclipitoare, fiind creați după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, devenind astfel capodopera mâinilor sale. Pe parcursul acestui an școlar, vă recomandăm să țineți cont de faptul că Dumnezeu nu încurajează competiția, însă vă vrea „cap, și nu coadă”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscătoare la adresa dascălilor, pe care-i încurajează să ofere în continuare o educație de calitate și să-i pregătească pe elevi pentru un viitor previzibil pe termen lung și imprevizibil pe termen scurt, astfel încat ei să știe să valorifice informațiile în folosul lor și al comunității în care își desfăsoară activitatea.

De asemenea, responsabilitatea părinților este una foarte importantă, pentru că în dezvoltarea unei educații autentice pentru viaţă este esenţială dezvoltarea unei legături între Familie şi Şcoală.

Familia, Şcoala și Biserica sunt chemate să ofere elevilor, pe lângă informațiile educaționale, și o formare spirituală. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea consideră că educația are de-a face nu doar cu acumularea de cunoștinţe pentru o profesie sau cu pregătirea pentru viaţă în general, ci are de-a face cu pregătirea pentru veşnicie.

Biserica Adventistă are convingerea că Școala din România poate implementa un sistem de valori cu ajutorul cărora elevul roman va face față provocarilor întampinate în viață.

Vă dorim un an frumos, productiv și cu descoperiri uimitoare. Dumnezeu să binecuvânteze elevii și familiile lor, cadrele didactice și activitatea educațională realizată în acest nou an școlar!

Ține învățătura, n-o lăsa din mână, păstreaz-o, căci ea este viața ta.

Proverbe 4:13.