Info Adventist

Manifestări la 500 ani de Reformațiune la Unguraș

Manifestări la 500 de ani de Reformaţiune la Unguraș, cu expoziție de biblii și dezvelirea unei plăci comemorative

În 2017 se împlinesc 500 de ani de la realizarea Reformei Protestante de către Martin Luther, care pe 31 octombrie 1517 publica cele „95 de teze”, prin care critica abuzurile Papei de la Roma şi vânzarea de indulgenţe.

Cu acest prilej, la Unguraş au avut loc sâmbătă manifestări religioase şi culturale. La Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a fost organizat un program care a debutat cu două conferinţe susţinute pe tema Reformaţiunii de preotul paroh dr. Kovács Árpád din Gherla şi dr. Sikó Csaba, preot reformat la Cojocna.

În cadrul întâlnirii a cântat corul „Agnus Dei”, dirijat de prof. Kovács Hajnal din Gherla şi corul Bisericii Adventiste din localitate.

Cu ocazia evenimentului a fost amenajată o expoziţie de Biblii aparţinând colecţionarului clujean Florin Stoica. O colecţie impresionantă de exemplare rare sau exotice, de provenienţă foarte veche, miniaturale, unele înscrise în Cartea Recordurilor. Participanții au avut prilejul să vadă paginile unei biblii mici cu ajutorul unui microscop.

Autorul expoziţiei, Florin Stoica a vorbit mai pe larg despre valoarea acestei colecţii şi despre importanţa Bibliei în zilele noastre, o carte desebit de actuală în societatea pe care o trăim, aşa cum a remarcat domnia sa.

La sfârşitul slujbei participanţii – printre care s-au aflat mulţi tineri, au primit la ieşire cărţi şi broşuri inspirate din viaţa şi activitatea lui Martin Luther, un gest frumos din partea gazdelor.

Din programul zilei nu au lipsit nici recitalurile de poezie creştină, iar pastorul clujean Filep István a susținut o expunere.

Duminică, la Căminul Cultural, a fost dezvelită o placă comemorativă „500 ani de Reformaţiune”, lucrare aparţinând sculptorilor gherleni Kötő Márton si János. La acest moment aniversar a fost prezent şi primarul comunei Unguraş, Mureşan Ildikó, care a onorat şi celelalte puncte din program.

Astfel de manifestari s-au desfăşurat sâmbătă seara şi la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Gherla, unde a evoluat corul „Agnus Dei”.

Mai multe imagine de la eveniment se pot vedea accesând albumul foto:

Aniversarea a 500 ani de Reformatiune la Unguras

Publié par Biserica Adventista sur mercredi 8 novembre 2017