Info Adventist

Liderii Angolei răspund pozitiv la cererea reprogramării examenelor din Sabat

La cererea pastorului Ted N.C. Wilson, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial, președintele Angolei și reprezentantul Parlamentului au acceptat să se gândească la scutirea studenților adventiști de examenele universităților și școlilor publice care erau programate Sâmbăta.

35 000 de membri adventiști au strigat și au aplaudat de bucurie atunci când pastorul Wilson a anunțat angajamentul guvernului într-una din predicile din Sabat, pe care acesta le-a ținut pe un stadion din capitala Angolei, Luanda. Respectarea Sabatului este o provocare majoră pentru mulți dintre studenții adventiști din țara africană.

Wilson a adus în discuție problema examenelor programate în Sabat în timpul întâlnirii de 30 de minute cu președintele Angolei, João Lourenço, în Palatul Prezidențial pe data de 13 februarie. Mulțumind președintelui pentru libertatea religioasă de care se bucură locuitorii Angolei, el a punctat faptul că țara ar contribui mai mult la dezvoltarea societății dacă ar fi extinsă libertatea de alegere a fiecărei persoane.

„Este o problemă a moralei și a libertății de alegere”, a spus el.

El a evidențiat faptul că mulți dintre cei 650 000 de membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea sunt tineri. Aproximativ 80% din cei 210 000 de persoane botezate în Luanda aveau vârsta mai mică de 30 de ani.

Lourenço, care deschisese întâlnirea mulțumind pastorului Ted N.C. Wilson pentru eforturile Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea pentru a îmbunătăți societatea, a acceptat să acorde o mai mare atenție reprogramării examenelor din Sabat. Creștin fiind, el a sugerat ca examenele să fie mutate vineri sau luni pentru studenții adventiști.

Președintele Ted N.C. Wilson a făcut un doilea apel privind cursurile care aveau loc Sâmbăta la întâlnirea din clădirea Parlamentului, cu Fernando da Piedade Dias dos Santos, președintele Uniunii Naționale. În timpul discuției din 14 februarie 2020, pastorul Wilson a menționat discuția pe care o avusese anterior cu Lourenço.

„Ne vom strădui să facem tot ce putem”, a răspuns Piedale, un politician cu vechime. „Dați-ne puțin timp”.

În cadrul unui interviu, Ted N.C. Wilson a spus că a fost încurajat de răspunsul primit din partea liderilor din Angola, și a oferit credit Duhului Sfânt pentru faptul că l-a inspirat să aducă problema în discuție. Examenele programate în Sabat nu apăreau pe agenda nici uneia dintre întâlniri, scopul lor inițial fiind altul.

Sursă Articol: Adventist Review.
Sursă Imagine: Pagina oficială de Facebook, Pastor Ted Wilson.

Vizite: 1