Noutăți

Info Adventist

Intervenția ADRA în urma cutremurelor din Croația

Prioritară este ajutarea familiilor aflate în nevoie.

Pe 28 decembrie 2020, cantonul Sisak-Moslavina, din centrul Croației, a fost zguduit de un cutremur de 5,2 pe scara Richter. A doua zi, un alt cutremur de 6,4 pe scara Richter a lovit orașul Petrinja. Mișcarea telurică a fost atât de puternică încât s-a simțit în toată Croația și în țările învecinate, potrivit canalelor de știri.

În urma cutremurului, au fost raportate șapte decese, 26 de răniți și peste 60.000 de oameni sinistrați.

Pe 2 ianuarie 2021, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare și Refacere (ADRA) a demarat o evaluare a nevoilor în nouă sate din jurul localității Glina, acolo unde ADRA deja slujește.

„Mulți oameni au nevoie de reparații la acoperiș, de un adăpost, de articole nealimentare și de apă potabilă”, a spus Slavica Marceta, directorul ADRA din Croatia. Echipa ei a mers la fața locului pentru a evalua situația câtorva gospodării.

Marceta a adăugat că semnalul slab sau chiar inexistent pentru telefonia mobilă a reprezentat o provocare în comunicare pentru voluntarii din teren. Ea a adăugat că siguranța bunurilor este deosebit de importantă, întrucât au fost raportate furturi. „Suntem precauți atunci când trebuie să dezvăluim adresa depozitului nostru pentru a proteja proviziile.”

Voluntarii ADRA au fost trimiși să distribuie 200 de porții de hrană caldă în zonele cele mai nevoiașe, cu ajutorul unui furnizor de catering din zonă și al autorităților locale cu care echipa a colaborat.

„Ne pregătim să organizăm un call center pentru a continua să ținem pasul cu evoluția situației și a nevoilor urgente ale populației afectate, aflate în grija noastră”, a spus Marceta. „Prioritatea noastră este să ajutăm persoanele și familiile eligibile să solicite asistență guvernamentală.”

Despre ADRA

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor este brațul umanitar internațional al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, activând în 118 țări. Prin activitatea sa, aceasta sprijină comunități și schimbă vieți peste tot în lume, asigurând dezvoltarea sustenabilă a comunității și ajutor în caz de dezastru. Potrivit liderilor ei, ADRA își propune să slujească umanitatea, astfel încât toți să poată trăi așa cum a intenționat Dumnezeu.

Sursa: Adventist Review