Info Adventist

Glonțul ghidat de Dumnezeu

Oameni înarmați au intrat în campusul Universității Adventiste din Lukanga, Republica Democrată Congo cu gândul de a elimina persoanele implicate într-un proiect care avea scopul de a îmbunătăți sănătatea populației.

Universitatea Adventistă din Lukanga găzduia niște vizitatori din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Aceștia veniseră pentru a instrui populația în prevenirea Ebolei. Proiectul a fost primit cu bucurie de unii, alții opunându-se puternic.

Pentru a-și face auzit glasul, opoziția s-a decis să recurgă la forță. Astfel, în data de 10 Mai 2019, la ora 08:10, seara, oameni înarmați au intrat în campusul universității luând ostatici gardienii care păzeau poarta. Scopul lor era acela de a ucide persoanele implicate în proiect.

Ei au cerut să le fie arătat drumul prin campus spre camerele unde dormeau cei căutați. Paznicii, fiind puși într-o situație dificilă și fără ieșire, s-au conformat. Numai că planurile celor care dorea să facă rău s-au schimbat cerând să fie conduși spre casa decanului (vice-chancellor) facultății. Gardienii s-au supus și de data aceasta.

Amir Gulzar, decanul (vice-chancellor) Universității Adventiste din Lukanga la acel moment, era în casă împreună cu familia sa. El se bucura de o seară liniștită urmărind un program al postului de televiziune Speranța TV (Hope Channel).

Toate lucrurile au decurs normal până când a auzit o bătaie puternică la una dintre uși. „E foarte ciudat”, s-a gândit Amir. „Numeni nu vine la ușa din spate la ora aceasta târzie. Și nimeni nu bate în felul acela. Ce ar putea fi?”

Ajuns în fața ușii a încercat să vadă afară dar întunericul îi stătea împotrivă. „Cine este acolo?” a strigat el. Tăcerea care a urmat întrebării l-a făcut să se apropie de geam pentru a vedea mai bine. A fost oprit însă de zgomotul puternic al unei arme care s-a descărcat. Bulversat, a căzut la pământ și fiind inspirat de Dumnezeu s-a întins pe podea, și-a ținut respirația și a stat nemișcat astfel încât criminalii să creadă că este mort. Planul a funcționat, persoanele înarmate părăsind campusul.

Amir Gulzar a scăpat din acest incident doar cu o zgârietură la mână produsă de glonțul care a trecut pe lângă corpul lui. Într-o declarație ulterioară, el afirma: „Știu că sunt momente în care Dumnezeu nu-și salvează copiii de la moarte sau dezastru, dar cred că El a făcut un miracol pentru mine în acea noapte și a călăuzit acel glonț departe de corpul meu. Sunt foarte recunoscător pentru protecția Sa și sunt convins mai mult ca niciodată că Tatăl nostru iubitor are grijă de copiii Săi”.

Autor: Elisei Florea

Sursă Știre & Imagine: https://www.adventistreview.org/i-believe-god-guided-the-bullet-away-from-my-body

Vizite: 4