Noutăți

Info Adventist

Germania: Editura fondată de Conradi sărbătorește 125 ani de misiune

Advent-Verlag, editura adventistă fondată de Ludwig Richard Conradi în Hamburg, Germania, împlinește 125 de ani.

Advent-Verlag și-a deschis porțile în 1895 cu scopul de a împărți literatură adventistă oamenilor vorbitori de limbă germană din întreaga lume.

Astăzi, Advent-Verlag GmbH este o editură modernă cu 16 angajați și o filială – Wartberg-Verlag GmbH.

„În trecutul apropiat, am inițiat voluntar o schimbare de generație”, a spus Johannes Naether, reprezentantul acționarului editurii. „Am încredințat administrarea instituției unei noi generații. A fost important pentru noi ca echipa nouă să fie susținută de experiența unor angajați cu vechime, astfel încât editura să fie poziționată optim și tradiția – istoria abruptă să  fie continuată”, a adăugat el.

Cuvinte care durează

Conform directorului, Jessica Schultka, enunțul „Creăm cuvinte care durează”, este motto-ul editurii, nu doar un slogan. „A fost ADN-ul editurii adventiste timp de 125 de ani”, a accentuat ea. „Cu toate că cerințele s-au schimbat în anii anteriori, preocuparea principală a editurii a rămas publicarea de cărți, reviste și materiale de studiu adventiste care au scopul de a-i încuraja pe oameni să gândească la Dumnezeu”, a adăugat ea.

Echipa editorială lucrează zilnic pentru a publica cărți de teologie, de slujire pastorală, cărți cu experiențe și despre credință. De asemenea, ei publică devoționale, cărți de studiu, jurnale și reviste care promovează și întărește credința.

Ceremonie amânată

După cum au explicat conducătorii, Advent-Verlag Lüneburg a oferit cititorilor săi călăuzire și sens în viață, interacționând din punct de vedere holistic cu fiecare generație. După descrierea lor, ei doresc să inspire cititorii să mediteze la Dumnezeu și să trăiască o credință biblică autentică în fiecare zi a vieții lor.

Din cauza COVID-19, evenimentul aniversar a fost amânat pentru anul următor.

Sursă:
Adventist Review