Noutăți

Info Adventist

Experiențe frumoase pentru tinerii evangheliști cu literatură din Biserica Adventistă din Australia de Vest

Un grup de 10 persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, s-au alăturat programului „Tineri și Studenți Evangheliști cu Literatură” din Conferința Australia de Vest (WAC). Timp de două săptămâni din ianuarie, tinerii evangheliști au fost împărțiți în Bunbury, Busselton și Harvey, unde au mers din ușă în ușă, oferind cărți în schimbul unei donații. Între 3-18 ianuarie 2021, grupul a distribuit 1 746 de cărți, mai mult de 1 000 dintre ele fiind exemplare ale cărții „Calea către Hristos”.

Brenton Lowe, coordonatorul Lucrării prin Literatură în Australia și Noua Zeelandă, explică scopul principal al programului – includerea tinerilor în misiune, creșterea lor spirituală și dezvoltarea abilităților sociale ale acestora.

Evanghelizarea prin literatură, esențială pentru dezvoltarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Australia, este o metodă de misiune încă relevantă.

„Prima biserică în WAC a fost creată cu ajutorul evangheliștilor cu literatură care au vândut cărți. Și continuă să fie încă o metodă  simplă prin care oamenii să-și împărtășească credința”, a spus Lowe.

Având experiență în domeniu, Rachel Lowe și Caleb Hodgkinson au fost cei doi tineri-lideri ai grupului. Ei sunt angajați, dar au găsit o metodă prin care pot să împărtășească secretele cu alții. „Îmi place să fac acest lucru! Programul acesta m-a ajutat să văd un vis devenit realitate – posibilitatea de a permite altor tineri să experimenteze ce iubesc să fac eu”, a spus Rachel.

În timpul celor două săptămâni în care a coordonat proiectul, Rachel a fost uimită de modul în care Dumnezeu a condus lucrurile în diferite circumstanțe. „A fost incredibil să văd purtarea de grijă a lui Dumnezeu, conducându-i pe fiecare dintre ei să întâlnească oamenii potriviți, să le ofere cărțile potrivite, la timpul potrivit, și să folosească cuvintele potrivite”, a spus ea.

Tinerii au povestit mult despre persoane, la a căror uși bătuseră, care îi așteptau și care au cumpărat o carte. „Erau foarte multe experiențe incredibile întâmplate în ziua respectivă pe care abia așteptau să le povestească”, a spus Hodgkinson.

Prin vizite, rugăciuni și distribuire de carte, tinerii evangheliști cu literatură au adus speranță multor oameni și s-au dezvoltat. „Iubesc modul în care programul a făcut oamenii să înflorească”, a spus Paul Bodor, coordonatorul Lucrării prin Literatură al WAC și coordonatorul programului. „Nu doar noi binecuvântăm comunitatea prin oferirea de cărți, ci și cei care au făcut acest lucru au crescut. Chiar mă bucur să văd călătoria și creșterea personală în umblarea oamenilor cu Dumnezeu.”

Conform lui Branton Lowe, în planurile de viitor este inclusă extinderea programului în alte Conferințe din Australia pentru a angaja cât mai mulți tineri în evanghelizarea prin literatură.

Sursă:
Adventist News Network