Noutăți

Info Adventist

După 15 luni, președintele Bisericii Adventiste din Burundi a fost eliberat

Diviziunea Africa Centrală și de Est a transmis o declarație oficială după eliberarea lui Lameck Barashinga.

Diviziunea Africa Centrală și de Est (ECD) are bucuria să îi informeze pe membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și publicul că pastorul Lameck Barashinga a fost eliberat pe 10 februarie 2021 din închisoarea centrală Bujumbura, Burundi.

Barashinga este un slujitor credincios al lui Dumnezeu din Biserica Adventistă din Burundi. Pe data de 24 octombrie 2019, el a fost arestat și închis pentru credința lui. De atunci, Conferința Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea i-a mobilizat pe frați și pe surori ca să se roage pentru el și pentru toată biserică din Burundi.

Diviziunea Africa Centrală și de Est Îi este recunoscătoare lui Dumnezeu și mulțumește atât guvernului, cât și celor din întreaga lume care au înălţat rugăciuni, prin care a fost posibilă această zi de sărbătoare. Președintele ECD, Blasious Ruguri, a declarat: „Aș vrea să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că l-a apărat pe slujitorul Lui. El a răspuns rugăciunilor noastre. De asemenea, vreau să salut și să apreciez eforturile fraților noștri din ECD și de pe întregul pământ, care ni s-au alăturat în această călătorie a rugăciunii”.

Așteptând cu nerăbdare să primească mai multe binecuvântări în misiunea lor, Ruguri a îndemnat biserica din Burundi să facă din textul din Filipeni 1:6 motto-ul ei: „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

Ted N. C. Wilson, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, și-a exprimat recunoștința pentru eliberarea lui Barashinga. „Îi suntem foarte recunoscători lui Dumnezeu și guvernului din Burundi pentru eliberarea pastorului Lameck Barashinga, pentru care ne-am rugat atâtea luni. Îi aducem laudă lui Dumnezeu pentru această evoluție bună a lucrurilor, spre o normalizare a activităților Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Burundi, astfel încât solia celor trei îngeri să poată înainta cu și mai mare putere în Burundi, în așteptarea revenirii iminente a lui Hristos.”

Susa: Adventist Review