Info Adventist

Din ce în ce mai puține drepturi pentru creștinii din China

China anunță că va implementa reguli stricte privind grupurile religioase. Liderii acestora vor avea obligația de a susține ideile Partidului Comunist Chinez și de a promova în rândurile credincioșilor sistemul socialist. Adăugările vor intra în vigoare pe data de 1 Februarie 2020 și vor fi o completare a legii „Regulations on religious affairs”.

Cele 41 articole, grupate în șase capitole, oferă autoritate departamentului de stat al cultelor peste adunările anuale, peste proiectele și chiar peste înființarea unor noi comunități religioase. Legea stipulează faptul că nici-o activitate realizată de unul dintre grupurile religioase din țară nu va putea fi îndeplinită fără aprobarea departamentului de stat al cultelor.

„În practică, dacă ești Budist, Taoist, Musulman sau Creștin religia nu mai contează: singura religie premisă este credința în Partidul Comunist Chinez” comenta pentru Asia News un preot catolic din China.

Completările restrâng și mai mult libertatea religioasă în China. După ce în anul 2018 a fost aprobată prima versiune a legii creștinii au fost constrânși în diferite moduri; biserici au fost demolate, vânzarea de Biblii online a fost interzisă, iar sute de credincioși au fost închiși. În același timp, guvernul chinez este acuzat și de faptul că a reținut în tabere de reeducare peste un milion de musulmani.

Astfel China rămâne pe locul 27 în lista organizației non-profit Open Doors USA’s World Watch; lista conține 50 de țări în care este cel mai dificil să fii creștin.

https://www.christianpost.com/news/china-imposes-harsh-new-rules-governing-religious-groups-in-2020.html