Info Adventist

Credința unui creștin ținut captiv de ISIS

O înregistrare audio-video care avea scopul de a aduce în fața autorităților încă o cerere de eliberare a unui deținut răpit de o grupare membră ISIS, a devenit o modalitate prin care un creștin din Nigeria și-a declarat credința.

În seara zilei de 02 Ianuarie 2020 teroriști armați au atacat zona Michika din Nigeria. Cu toate că în zonă există adăposturi apărate de armată, Lawan Andimi, pastor al Bisericii Fraților și membru în Parlament, reprezentând Asociația Creștină din Nigeria, a fost luat captiv de grupare.

Așa cum se întâmplă în cele mai multe cazuri, gruparea care are legătură cu ISIS, a distribuit o înregistrare în care Andimi trebuia să ceară autorităților să intervină pentru eliberarea lui plătind o suma de bani. Numai că pe lângă cererea adresată acesta a transmis și o mărturie puternică în fața teroriștilor prin clipul video.

Fără să arate semnele de disperare obișnuite la un captiv, pastorul Lawan a mărturisit deschis speranța în Cineva mai puternic: „Prin harul lui Dumnezeu, voi fi împreună cu soția mea, cu ai mei copii și cu ai mei colegi. Dar dacă oportunitatea încă nu a apărut, poate aceasta este voia lui Dumnezeu. Fiți răbdători, nu plângeți și nu vă îngrijorați. Ci mulțumiți lui Dumnezeu pentru tot. Nu am fost vreodată descurajat deoarece orice împrejurare în care se află cineva este în mâna lui Dumnezeu.”

Samson Ayokunle, președintele Asociației Creștine din Nigeria, a făcut o declarație la patru zile după răpirea lui Andimi îndemnând guvernul Nigeriei să facă pașii necesari pentru salvarea pastorului și a celorlalți captivi ai grupării Boko Haram. „Dumnezeul nostru care i-a eliberat pe israeliți din robia egipteană îi va elibera și pe ei cu siguranță. Ei nu vor muri în captivitate.” declara Samson.

Nigeria se află la acest moment pe locul 12 în lista organizației non-profit Open Doors USA’s World Watch. Lista conține 50 de țări în care este cel mai dificil să fii creștin.

Să ne rugăm pentru situația apărută și pentru eliberarea celor aflați în captivitate.

https://www.christianitytoday.com/news/2020/january/nigeria-boko-haram-kidnapped-pastor-hostage-video-testimony.html