Info Adventist

Credința ajunge la tinerii din Danemarca prin intermediul internetului

Conștientă de misiunea pe care o are, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Danemarca încearcă să transmită mesajul Evangheliei generației mai tinere.

Danemarca are o istorie creștină de peste un mileniu. Cu toate că 75% din danezi se identifică cu biserica de stat, prezența la biserică în general este foarte mică ajungând la un procent de 2,7% din populație. Fiind conștienți de această statistică, cei din Departamentul Comunicare au dorit să facă ceva pentru a aduce tineri la Hristos.

Jan-Gunnar Wold, directorul Departamentului Comunicație al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Danemarca a pornit un proiect prin care crează clipuri video și le distribuie pe rețelele de socializare. „Acum când mulți tineri nu-L cunosc pe Isus, am simțit că este important să promovăm istorii marcante despre credință și despre cum alții au început să creadă în Isus” afirma aceasta.

Echipa a decis să posteze regulat pe conturile de Facebook, Instagram și Youtube ale bisericii clipuri video sub titlul „Povestea mea (Min Historie)”. Povestea unei tinere care se lupta cu anxietate sau cea a unui ateu dependent de droguri care a devenit un creștin pasionat, sunt doar câteva dintre istoriile prezentate în aceste videoclipuri.

La evenimentul Adventist Media Academy care s-a desfășurat în Danemarca în luna septembrie 2019, Wold a susținut faptul că „statisticile acestor scurte clipuri video demonstrează că se ajunge la mult mai mulți oameni decât am fi ajuns prin oricare altă modalitate. Ne rugăm să știm cum să ne conectăm cu cei care ne urmăresc aducându-i la o înțelegere mai profundă a credinței și a părtășiei din biserică.”

Membrii bisericii sunt încurajați să distribuie aceste producții video. Tinerii care distribuie au un impact mai mare decât simpla trimitere la o pagină a bisericii. Deoarece se dorește ca aceste clipuri să ajungă la cât mai mulți oameni, câteva dintre aceste istorii de viață sunt traduse în limba engleză. Acestea pot fi urmărite pe pagina „Adventistkirken Danmark” de pe Youtube.

Tot pe acel canal se pot găsi și un alt tip de clipuri cu rol apologetic. Acestea doresc a răspunde întrebărilor credincioșilor care nu merg la biserică. Într-unul din episoade Thomas Muller, președintele Bisericii Adventiste din Danemarca, răspunde la întrebarea: „Cum poți crede în Dumnezeu atunci când vezi atâta suferință în lume”.

Adventistkirken Danmark – Youtube: https://www.youtube.com/user/Adventistkirken/featured

Sursă știre: https://ted.adventist.org/news/1598-danish-stories-aim-to-reach-out-to-the-secular-christian-mindset

Sursă imagine: http://www.smartphonemission.com/

Traducere: Elisei Florea

 

 

Vizualizări: 277