Info Adventist

Convins de un simplu pliant să-l caute pe Dumnezeu

O istorie povestită de un Creștin ne face conștienți de efectul pe care un simplu pliant îl poate avea în viața unui om. Întâmplarea a avut loc în Canada și a fost povestită de un creștin pe nume Lucas*.

Liam era un om bogat. El făcea parte din grupuri puternice. Acest lucru l-a împiedicat să vadă nevoia de un Salvator. Timp de mulți ani Lucas, vecinul său, a încercat să ajungă cu Evanghelia la Liam dar nu a avut succes.

Într-o zi, unul dintre nepoții lui Liam a murit pe neașteptate. La scurt timp, un alt nepot implicat într-o coliziune frontală se afla în spital, în comă. Doctorii nu-i ofereau multe șanse la viață.

În timp ce Liam stătea în spital, a observat un pliant GLOW intitulat: „Ce face Canada măreață?” Pliantul vorbea despre timpurile de criză din viața omului și despre abilitatea de a recunoaște nevoia după un ajutor care vine din exterior. De asemenea, pliantul aducea în atenția cititorilor nevoia de un Salvator.

Citirea pliantului l-a determinat pe Liam să se gândească la nevoile sale. A început să plângă realizând că toți banii, toată puterea sau reputația nu puteau să-i salveze nepotul. Cu toate că Liam nu era un om religios, el a luat în acel moment o decizie care i-a schimbat viața; a decis să Îl caute pe Dumnezeu.

După ce s-a întors de la spital, Liam a intrat în curtea vecinului său și a bătut la ușa acestuia. Lucas l-a primit în casă și l-a ascultat. În discuția pe care cei doi au avut-o cel încercat de probleme a precizat faptul că vrea să știe mai mult despre Dumnezeu deoarece credea tot ce scria în pliantul GLOW.

Bucuria pe care Lucas a simțit-o în acele momente nu poate fi descrisă. El a dorit să se roage pentru vecinul lui chiar în acel moment. Apoi s-a oferit să prezinte situația apărută grupului său cu care studia din Scriptură pentru a se ruga împreună cu ei. Răspunsul a fost pozitiv.

Viața nepotului lui Liam atârna de un fir de ață. Un grup de 25 de oameni începuse să se roage în fiecare zi pentru acel tânăr. Și în timp ce rugăciunile se înălțau spre Dumnezeu, puterea vindecătoare cobora. Astfel, sănătatea nepotului aflat în spital a început să se îmbunătățească. După patru săptămâni, spre surprinderea doctorilor care nu înțelegeau, nepotul lui Liam a ieșit din comă. În acest moment totul este bine, băiatul merge și se bucură de viață.

În concluzie povestirii, Lucas afirma: „Timp de mulți ani am încercat să ajung cu Evanghelia la Liam. Dumnezeu a folosit acest pliant pentru a ajunge la el. Pliantul a făcut într-un timp scurt ceea ce am încercat să fac de ani de zile. A reușit să facă ceva pe care eu nu l-am putut realiza.”

* numele au fost modificate pentru a proteja confidențialitatea persoanelor despre care istoria vorbește.
Vizite: 4