Info Adventist

Biserica Adventistă din Puerto Rico evaluează pagubele produse de cutremure

După ce a fost afectată puternic de Uraganul Maria, populația din Puerto Rico s-a confruntat în ultima săptămână cu o serie de cutremure care au distrus instituții și au lăsat oameni fără locuințe. Conducerea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din țară se pregătește să ofere ajutor celor în nevoie.

 

O serie de seisme au fost simțite în Puerto Rico începând cu data de 6 ianuarie 2020. În dimineața zilei de 7 ianuarie 2020, magnitudinea seismului a fost de 6.4 grade pe scara Richter. Cutremurul a zguduit mai puternic partea de sud a insulei, fiind mult afectate orașele Guayanilla și Guanica. Un locuitor al insulei declara: „La ora 4:24 m-am trezit în timp ce casa se zguduia, și apoi au simțit câteva replici una după alta.” Fenomenul natural a lăsat în urmă multe clădiri avariate și familii fără adăpost. Instituții au fost nevoite să-și întrerupă activitatea și localități au rămas fără energie electrică. De asemenea, multe persoane au fost rănite și una a decedat.

 

Printre instituțiile afectate de cutremure se numără și cele ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Cursurile la trei dintre școlile adventiste au fost suspendate până săptămâna viitoare. Ingineri au fost chemați pentru a evalua pagubele și pentru a declara structura școlii sigură din nou. În același timp și Spitalul Bella Vista din Mayaguez a fost inspectat de ingineri care nu au găsit probleme. Totuși, pacienții internați la etajele trei și patru au fost mutați pentru o perioadă scurtă din cauza lipsei de energie electrică. Luis Rivera, președintele spitalului a declarat: „Spitalul funcționează cu anumite limitări cauzate de situația aceasta, clădirea fiind alimentată cu energie electrică de generatoare.” Daunele produse de cutremur bisericilor și celorlalte clădiri sunt minime.

 

Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Puerto Rico, pastorul Jose A. Rodriguez, tulburat de mișcările seismice, afirma: „În toți acești ani nu am fost provocați ca țară de astfel de cutremure.” Acesta a promis că se va deplasa personal în zona afectată de cutremur vizitând cele șase familii ale căror case au fost distruse. În același timp, președintele a vizitat diferite posturi de radio din țară pentru a încuraja populația să rămână calmă și să se încreadă în Dumnezeu.

 

„Se pare că încercam să ne revenim după Uraganul Maria și acum a apărut această situație, dar suntem recunoscători pentru protecția lui Dumnezeu și cerem fraților și surorilor din toată lumea să se roage pentru noi” declara pastorul Rodriguez.