Noutăți

Info Adventist

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din St. Croix afectată de un incendiu

Comunitatea Adventistă din St. Croix, Insulele Virgine Americane, a fost alături de liderii și de membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea „Peter’s Rest” pe data de 05 Mai 2020, în timp ce urmăreau cum clădirea modernă a Bisericii era consumată de flăcări.

Clădirea, amplasată strategic în zona Peter’s Rest, era considerată de mulți un punct de reper al acelei insule.

Câteva echipaje de pompieri au răspuns la apelul de urgență și au lucrat în continuu pentru a opri focul, care s-a răspândit rapid. Imagini din interiorul clădirii afectate arată cum focul a distrus nivelul superior al Bisericii incluzând rândurile de scaune, amvonul și echipamentele tehnice care erau cumpărate recent. Bucăți din acoperiș s-au desprins, luând cu ele și panourile solare instalate recent.

„Am fost foarte afectat atunci când am văzut clădirea Bisericii”, a spus pastorul local Earl Daniel. „Dar Dumnezeul nostru este încă la cârmă și El este de partea noastră.”

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. În acest moment autoritățile investighează pentru a descoperi cauza incendiului.

Clădirea a fost construită în 1985 și avea un spațiu în care se desfășurau serviciile religioase, o cameră media, o cameră „Mama și Copilul”, clase pentru grupele Școlii de Sabat, o bucătărie și un birou.

Daniel a sfătuit membrii Bisericii să-și pună încrederea în Dumnezeul speranței.

Desmond James, președintele Conferinței Caraibe de Nord, a fost foarte tulburat atunci când a ajuns la locul incendiului și a văzut cum structura era înghițită de flăcări.

„O problemă vine după alta”, afirma el făcând referire la evenimentele nefericite pe care Conferința le-a suferit încă din 2017. James a reamintit membrilor Bisericii că administratorii Conferinței simt împreună cu ei.

„Dumnezeu este un Dumnezeu al speranței și noi trebuie să privim în viitor la lucruri mai importante și mai bune.”

Herman Ravariere, prezbiterul Bisericii, afirma: „Este greu să stai și să urmărești cum Biserica ta este distrusă de flăcări. Prin harul lui Dumnezeu, vom continua să înaintăm!”

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea „Peter’s Rest” are mai mult de 400 de membri. Ea face parte dintre cele șase Biserici Adventiste de Ziua a Șaptea de pe insulă.

Sursă:
Adventist Review