Noutăți

Info Adventist

Beirut, Liban: Școli și clădiri ale Bisericii Adventiste au fost afectate de explozia din 4 august

Cel puțin 100 de oameni au murit, mii au fost răniți și clădiri au fost distruse după ce o explozie a avut loc în Beirut, capitala Libanului, marți, 4 august 2020. Explozia a fost simțită chiar și în Cipru, care este la 145 mile (aprox. 240 km) distanță de capitală. Rapoartele inițiale dau vina pe un incendiu care a pornit într-un depozit de artificii.

 

Uniunea Orientul Mijlociu și Africa de Nord a raportat că angajații lor sunt în siguranță. Totuși, două licee și un centru de educare al copiilor refugiați au fost afectate de explozie.

 

Într-un email, Rick McEdward, președintele Uniunii Orientul Mijlociu și Africa de Nord a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a spus: „Suntem aproape de oamenii din Liban care au trecut prin atâtea încercări în ultimele luni. Ne luăm angajamentul să facem tot ceea ce putem pentru a aduce speranță oamenilor în această perioadă dificilă.”

 

Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial, Ted N.C. Wilson, a rugat membrii să nu-i uite pe cei din Liban în rugăciunile lor. „M-am rugat pentru membrii bisericii noastre din Liban și pentru țară. A mai avut loc o tragedie, pe lângă alte provocări pe care ei le înfruntau deja. Crescând în Orientul Mijlociu și trăind timp de câteva luni în Beirut, Liban, inima mea este îndurerată pentru oamenii din acea țară și pentru situația lor. Vă rog, înălțați în rugăciunile voastre pe oamenii din Liban pentru ca Dumnezeu să-i ajute în aceste momente de încercare. Rugați-vă ca biserica noastră să-i poată ajuta așa cum a făcut-o Hristos și să le poată vorbi mai ușor despre Hristos, despre dreptatea Sa, despre mesajul celor trei îngeri și despre revenirea Sa iminentă.”

 

Uniunea Orientul Mijlociu și Africa de Nord încă evaluează daunele pe care le-au suferit proprietățile Bisericii. Vor urma noi informații cu privire la situația din Liban.

Sursă: