Noutăți

Info Adventist

Aproape Acasă! Mesaj pentru Absolvenți

Prin intermediul acestui articol, dorim să-i felicităm pe toți absolvenții anului 2020! De asemenea, ne propunem să-i încurajăm să meargă înainte prin harul lui Dumnezeu! Nu în ultimul rând, dorim să le amintim de speranța pe care o avem în calitate de creștini; să le vorbim despre speranța că suntem Aproape Acasă!

Pe măsură ce vei citi acest articol*, s-ar putea să te simți descurajat și dezamăgit. Acesta a fost ultimul tău an de liceu. Un an care trebuia să fie plin de amintiri și de evenimente speciale. Dar din cauza pandemiei care devastează lumea, toate acestea ți-au fost luate. În loc să fii lăudat pentru efortul depus de-a lungul anilor, ești forțat să te bucuri în online de toate reușitele tale academice, sau chiar deloc.

Observând starea lumii întregi, m-am gândit mult la ceea ce aș putea să vă spun, absolvenți ai anului 2020, acum când treceți la o altă etapă a vieții. Ce aș putea să vă transmit astfel încât să vă rămână în memorie? Dacă gândiți că sunteți singurii descurajați în aceste momente, puteți dormi liniștit; mulți alții simt la fel ca voi.

Să ne gândim la Steven, care era pastor. De la o vârstă fragedă a simțit chemarea de a lucra pentru Dumnezeu, așa că a predicat despre Isus și despre speranța Cerului cu toată puterea sa. Steven era plin de de entuziasm și de energia tinereții, gândindu-se la ceea ce Dumnezeu urma să facă în viața sa. Slujind comunitatea locală și membrilor Bisericii, el s-a concentrat pe speranța că Isus se întoarce în curând. „Aproape Acasă” era imnul preferat al lui Steven.

Mesajul lui Steven că „Isus se întoarce în curând” a rămas același pe măsură ce el a îmbătrânit; atitudinea lui, însă, s-a schimbat. Pe măsură ce anii treceau, Steven a început să devină din ce în ce mai descurajat. La bătrânețe, Steven a fost nevoit să spună „La revedere!” multor prieteni și familiei. Uitându-se la haosul din lume a văzut durere și suferință. Steven era obosit. Simțea că nu mai putea să continue. Speranța că era Aproape Acasă devenise mai mult un vis decât o realitate. Se înșelase oare întreaga viață?

Putem să-l înțelegem pe Steven. Când ne uităm la lumea din jurul nostru, este ușor să ne pierdem speranța. Este mai ușor să credem minciuna că nu mai este altceva în afară de viața aceasta. Când vedem durerea și suferința pe care viața le aduce, suntem ispitiți să renunțăm la luptă. Clasă de absolvenți ai anului 2020, acum nu este timpul să renunțăm la luptă!

Cred din toată inima că suntem Aproape Acasă! Ceea ce am dorit și sperat este chiar la ușă. Dați-mi voie să vă ofer un mesaj de speranță, în dimineața aceasta, deoarece cred că suntem Aproape Acasă.

Lecția 1: Păstrați-vă ochii ațintiți spre țintă!

Pe data de 6 Martie 1987, Eamonn Coghlan, irlandezul care deținea recordul de 1500 metri la alergare, fugea pentru calificare la World Indoor Track Championship. Cu două și jumătate tururi rămase, a căzut. A căzut, dar s-a ridicat și cu mari eforturi a reușit să ajungă din urmă liderii cursei. Când mai avea 18 metri de alergat, era pe locul trei – loc bun pentru calificarea în finală. Uitându-se peste umăr, spre interiorul pistei și văzând că nimeni nu este lângă el s-a relaxat. Un alt alergător, care accelera lângă el de pe exteriorul pistei, l-a depășit când mai avea aproximativ un metru până la linia de final. Astfel, Coghlan a fost eliminat din cursa finală. Reușita sa parțială din cursa aceea nu a mai avut valoare deoarece și-a întors privirea de la țintă.

Absolvenți ai anului 2020, aveți atât de mult potențial. Sunteți tineri, deschiși la minte, motivați și pregătiți! Veți merge mai departe pentru a deveni avocați, doctori, asistente medicale, profesori, oameni de știință, pastori, misionari, tați și mame etc. Absolvenți ai anului 2020, viitorul vostru este luminos!

Și, înainte de a ști, veți merge din nou pe intervalul dintre rândurile de scaune pentru a primi o altă diplomă. Veți întâlni fata sau băiatul viselor voastre. Vă veți îndrăgosti, vă veți căsători, veți cumpăra o casă, vă va fi oferită o primă la locul de muncă; și foarte curând veți trăi visul american. Uitați-vă la voi! Ați reușit!

Dar când spun: „Uitați-vă la țintă!”, este aceasta ținta despre care vă vorbeam? Nu viața este obiectivul nostru. Ne luptăm pentru ceva mult mai important!

Scopul nostru este viața veșnică. O viață fără durere, fără suferință, doar bucurie; o viață unde fiecare zi e petrecută alături de Isus, nu la 2 metri distanță (eng. „six feet apart”). Pavel a spus corect: „Dar cetăţenia noastră este în ceruri […]” (Filipeni 3:20a**). Cerul este scopul important. Absolvenți ai anului 2020, sunteți creați pentru ceva mult mai măreț decât orice are lumea aceasta să vă ofere. Așadar, păstrați-vă privirea ațintită spre obiectivul vostru și nu vă dați bătuți!

Nu mă înțelegeți greșit! Orice faceți în viața aceasta, faceți cu toată puterea voastră. Dați tot ce aveți mai bun. Coloseni 3:23 spune: „Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni”.

Dacă alergați doar pentru visul american veți ajunge, din păcate, ca Coghlan și veți pierde cursa.

Lumea aceasta vă va spune că scopul vostru se găsește pe acest Pământ. Dar, absolvenților, nu înghițiți această minciună! Linia voastră de sosire este în Ceruri!

Așadar, priviți înainte, spre scopul vostru! Păstrați-vă direcția și concentrați-vă pe ceea ce este înaintea voastră. Suntem Aproape Acasă!

Lecția 2: Nu vă descurajați!

Absolvenților, sunteți descurajați?

A fost un an greu. Lumea noastră s-a schimbat drastic. Uitați-vă în jurul vostru. Un an care trebuia să fie plin de amintiri v-a fost luat. Ați participat împreună la ultimul curs și nici măcar nu ați realizat. Într-o clipă, lumea se închide și totul se schimbă. Ați trecut de la a sta în clasă cu 20 dintre cei mai apropiați prieteni ai voștri la a fi izolați în casă, văzându-i cu ajutorul unui ecran.

Adevărul este că viața va fi grea și că veți avea de înfruntat multe dificultăți. Chiar Isus a spus: „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea” (Evanghelia după Ioan 16:33). Nu renunțați! Păstrați-vă speranța că suntem Aproape Acasă!

Atunci când întâlniți prieteni, membri ai familiei voastre sau străini care au renunțat la luptă, încurajați-i și împărtășiți cu ei speranța pe care o avem în Isus. Mai precis, El ne-a fost poruncit să mergem în toată lumea și să propovăduim Evanghelia la orice făptură (Evanghelia după Marcu 16:15).

Într-o duminică de Paște, tornadele au făcut prăpăd în multe state, inclusiv în comunitatea noastră din Tennessee. Sute de case au fost distruse și mii de oameni nu au mai avut energie electrică. Pe când treceam cu mașina prin unele dintre cele mai afectate zone din jurul nostru, am observat mesaje care fuseseră pictate pe unii dintre pereții caselor distruse; am văzut mesaje precum „Suntem în siguranță! Nici o persoană înăuntru.”

Mesajele respective aveau rolul de a-i informa pe salvatori că toți din acea casă erau în siguranță. Pe când mergeam, uitându-mă la distrugerile pe care tornada le lăsase în urmă, am văzut un mesaj care mi-a adus lacrimi în ochi. Pe zidul unei case erau cuvintele următoare: „Suntem în siguranță! Dumnezeu este bun!”

Chiar și într-una dintre cele mai rele circumstanțe, familia care locuia în acea casă a știu că venea o zi mai bună.

Absolvenți ai anului 2020, lumea aceasta caută ceva mai bun. Simțim că am fost creați pentru ceva mai mult. Mergeți și spuneți-le vestea cea bună! Țineți capul sus și mergeți mărșăluind înainte! Suntem Aproape Acasă!

Lecția 3: Prindeți-vă de Isus!

Pe oriunde v-ar duce viața, absolvenți ai anului 2020, prindeți-vă de Isus!

Evrei 12:2 spune că trebuie să ne ținem ochii ațintiți spre Isus, Cel care a început și a terminat alergarea în care noi suntem. Trebuie să studiem cum a procedat El. Deoarece Isus nu a pierdut din vedere linia de final, a putut să îndure rușinea și crucea. De ce? Datorită dragostei Sale mari pentru noi. Acum El este în Ceruri, alături de Dumnezeu, și ne pregătește un loc.

Absolvenți ai anului 2020, păstrați-vă ochii ațintiți spre Isus, asemenea lui Petru. Când veți face acest lucru veți descoperi că mergeți pe apă în mijlocul furtunii vieții. Și dacă undeva în călătoria voastră veți fi distrași, luându-vă ochii de la Isus, mă rog să vedeți mâna Sa care este întinsă spre voi pentru a vă ridica din apă. Prindeți-vă de Isus cu toată puterea pe care o aveți. Viața voastră depinde de acest lucru.

Pe măsură ce termini studiile liceale, vreau să-ți urmărești țintele. Oferă vieții tot ce ai mai bun. Lucrează pentru a fi cel mai bun, cel mai harnic, cel mai onest individ; dar mai mult decât atât, trăiește pentru Isus. Dacă nu faci acest lucru, atunci orice altceva este în zadar. Viața ta nu este despre tine, ci este despre El. Trăiește pentru El! Nu mai avem mult timp la dispoziție… Suntem Aproape Acasă!

Unele dintre povestirile mele preferate din Noul Testament sunt despre viața lui Pavel. După convertirea sa, Pavel a mers peste tot pentru a duce mesajul Evangheliei. Drumul pe care Pavel l-a ales a fost lung și dureros, dar nu s-a dat bătut deoarece știa că există ceva mai măreț.

Spre sfârșitul vieții sale, Pavel a fost aruncat în închisoare, în așteptarea execuției sale. Știind că timpul lui pe acest Pământ era scurt, Pavel a început să scrie prietenului său, Timotei. În scrisoarea sa, Pavel i-a oferit lui Timotei un sfat legat de modul în care trebuie să continue să ducă Evanghelia lumii. Știind că era ultimul său mesaj, el a concluzionat: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.” (2 Timotei 4:7-8)

Absolvenți ai anului 2020, sunteți gata?

Pavel a știut exact care era scopul său. A avut privirea ațintită spre Isus până la final, știind că în următorul său moment conștient îl va vedea pe Isus față în față. Absolvenților, nu renunțați! Suntem Aproape Acasă!

Isus ne spune în Apocalipsa 3:11: „Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa.”.

Când zilele sunt bune și când viața vă aduce bucurie, zâmbiți! Suntem Aproape Acasă!

Când în viață aveți parte de durere și necaz, ștergeți-vă lacrimile! Suntem Aproape Acasă!

Când întâlniți persoane care nu mai au speranță și care cred că aici este tot ce avem, amintiți-le că Suntem Aproape Acasă!

Când auziți de războaie, de multe dezastre naturale, de prăbușiri financiare, de pandemii, de ură, și atunci când lumea urmează să se prăbușească sub picioarele voastre – priviți în sus! Suntem Aproape Acasă!

Clasă de absolvenți, păstrați-vă ochii ațintiți spre țintă, nu fiți descurajați vreodată și tineți-vă de Isus!

În curând vom vedea pe Fiul Omului venind pe nor cu multă putere și slavă mare.

El vine curând!

Înaintați până la final!

Suntem Aproape Acasă!

* Versiune a unui discurs prezentat la ceremonia de absolvire a unei serii de studenți ai Collegedale Academy, unitate de învățământ aparținând Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Collegedale, Tennessee, în data de 17 Mai 2020.

** Toate versetele biblice sunt preluate din versiunea Dumitru Cornilescu a Bibliei.

Autor: Tyler Hodge, absolvent al Southern Adventist University. În prezent, el slujește ca profesor de Biblie la Collegedale Academy din Collegedale, Tennessee.

Traducere: Elisei Florea.

Sursă:
Adventist Review