Info Adventist

Apel la rugăciune al președintelui Ted N.C. Wilson către adventiștii din toată lumea pentru incendiile din Australia

Incendiile din ultimele săptămâni care au acoperit o mare parte din Australia au devenit o problemă care poate afecta întreaga planetă. Îndurerat de situația apărută Ted N.C. Wilson, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial, a transmis un mesaj prin care se adresează tuturor membrilor bisericii. Acesta îndeamnă credincioșii la rugăciune stăruitoare înainte lui Dumnezeu pentru oprirea incendiilor și pentru întărirea celor care trec prin această situație grea.

„Rugați-vă pentru Australia! Inimile noastre se îndreaptă către frații și surorile noastre și către întreaga Australia, care se confruntă cu o situație catastrofală, cu incendii de lungă durată ce au dus la pierderi enorme de vieți și proprietăți. Până în prezent, mai mult de șase milioane de hectare de teren au fost arse, cel puțin 24 de oameni și-au pierdut viața și peste 1500 de locuințe au fost distruse, inclusiv proprietăți aparținând membrilor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. În plus, întâlniri de tabără, tabere de vară pentru tineri și diverse evenimente care ar fi avut rolul să inspire și să întărească au fost anulate din cauza incendiilor puternice. În mod tragic, fauna prețioasă din Australia a suferit enorm. Este o pierdere teribilă de urși koala, canguri, păsări și multe alte specii, estimându-se că aproape jumătate de miliard de creaturi ale lui Dumnezeu au ars din cauza incendiilor.

Suntem recunoscători Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) pentru oferirea de ajutor în diferite localități, precum și bisericilor adventiste și membrilor din toată țara care au ajutat în diverse moduri și au contribuit cu generozitate în această perioadă.

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ofere fiecărei persoane din Australia putere, curaj și forță în mijlocul acestei situații foarte dificile. Să ne rugăm ca Dumnezeu să trimită ploaie și ca vântul să se liniștească. Să amintim în rugăciune și pompierii care se luptă plini de curaj cu flăcările și pe cei care au grijă de numeroasele persoane afectate de aceste incendii. Cu siguranță, astfel de tragedii sunt încă un semn că Domnul vine în curând! Să ne rugăm pentru putere și curaj pentru a împărtăși speranța pe care o avem cu o lume care are nevoie disperată de Mântuitor.”

Ted N.C. Wilson,
președinte, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

News.Adventist.org