Info Adventist

ADRA intervine în urma cutremurului din Pakistan

Marți, 24 septembrie 2019, un cutremur de 5,8 grade a zguduit câteva regiuni din Pakistan. În urma cutremurului au decedat mai mult de 40 de persoane, iar mai mult de 850 au fost rănite. Cutremurul a fost urmat de replici cu o magnitudine de 3,6 și 3,7 grade, iar joi, 26 septembrie, de una de o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richter. Conform oficialităților, cele mai afectate regiuni sunt Mirpur și Jhelum.

Operațiunile de salvare întreprinse de guvern sunt încă în curs, însă au fost întârziate de starea drumurilor. Se estimează că mai mult de 90.000 de oameni au fost afectați direct de cutremur și replicile acestuia.

ADRA Pakistan a mobilizat o echipă de evaluare a pagubelor în zonele afectate și a luat legătura cu autoritățile din Mirpur și Jhelum pentru a se alătura eforturilor de asistare a populației.

„Printre nevoile imediate identificate se numără cea de adăposturi pentru familii”, a spus Brendon Irvine, director ADRA Pakistan. „Au fost afectate numeroase case, fiind, de asemenea, nevoie de apă potabilă și alimente.”

Până în prezent, ADRA a putut furniza 80 de corturi, care pot fi folosite ca adăposturi temporare, fiecare dintre ele putând adăposti până la șapte persoane. Echipa a lucrat și la coordonarea eforturilor de distribuire a alimentelor pentru aproape 400 de familii, timp de aproximativ 10 zile.

„Echipa ADRA intenționează să mai rămână în zonă timp de câteva zile pentru a se asigura că nu există probleme legate de livrarea și distribuirea alimentelor și apei”, a spus Irvine.

Pakistanul a mai fost afectat de un cutremur puternic în anul 2005, atunci când au murit mai mult de 87 000 de oameni.

Sursa: ADRA International