Am fost creat să oglindesc imaginea unui Dumnezeu care este suficient de puternic ca să creeze universul meu, suficient de atent ca să îmi asculte rugăciunile și suficient de iubitor ca să fie definit prin sacrificiu de Sine. Am găsit cea mai mare împlinire în călătoria mea spre scop și integritate.


Devoțional

Devoțional Zilnic

Citește devoționalul zilnic!

Vezi mai mult


Școala de Sabat

Studii biblice

Studiul zilnic al Școlii de Sabat împreună cu emisiunea Școala Cuvântului Speranța TV.

Vezi mai mult


Ellen White - Divina Vindecare

Împreună cu educația, sănătatea reprezintă una dintre preocupările majore ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, iar Ellen G.White a fost cea care a dat această direcție încă de la începuturile acestei biserici...

Ca și în cazul educației, Ellen G.White a scris câteva cărți despre sănătate care nu și-au pierdut actualitatea. Poate de aceea în celebrul studiu cu privire la grupuri de populaţie longevive, Blue Zones, apar și adventiștii din Loma Linda, care sunt cotați cu o longevitate de cu 7-8 ani în plus față de populaţia generală martor. Și nu la voia întâmplării apare Loma Linda, California, ci fiindcă acolo se află cea mai cunoscută Universitate de Medicină Adventistă, care încorporează Spitalul Universitar Loma Linda, în cadrul căruia s-au efectuat multe premiere mondiale medicale.

Rețeaua medicală a Bisericii Adventiste este răspândită în toată lumea, de la spitale sofisticate aflate în Statele Unite și în alte țări dezvoltate, cum ar fi cele din Loma Linda, Florida, Seul, Berlin, etc, până la mici sanatorii, unele dintre ele ambulante, aflate în zonele cele mai defavorizate ale planetei, cum ar fi: regiunea Amazonului, Africa sahariană, Polinezia, etc. Cei care doresc să afle mai multe pot viziona cele două documentare produse de Martin Doblemaier, un producător catolic independent, intitulate Adventiștii (1 și 2).

DIVINA VINDECARE este cartea cea mai influentă scrisă de Ellen G.White (alături de Dietă și Hrană, Sfaturi pentru Sănătate, etc). Este uimitor cum, într-o epocă în care medicina și asistența medicală se aflau într-un fel de „ev mediu” încă, această autoare inspirată a scris lucruri pe care știința medicală contemporană le validează prin cele mai noi descoperiri ale ei.

Poate nu degeaba Carmen Sylva, regina Elisabeta a României, era atât de încântată de această carte, pe care o citise în germană, încât a stăruit ca să fie publicată în românește. Cu acest prilej, regina a scris un cuvânt introductiv, intitulat Vie Împărăția Ta, pe care l-a însoțit de o scrisoare către conducerea Bisericii Adventiste din România, în care spunea: „Sunt sigură, că influența cărții acesteia va îmbunătăți legăturile dintre oameni și va învăța neamul românesc la o vieață mai sănătoasă și mai curată.”

Cartea cuprinde o privire generală asupra importanței sănătății, ca un model pe care Marele Vindecător, Isus Hristos, ni l-a lăsat și pe care biserica Sa trebuie să-l urmeze, sănătatea fiind privită în aspectul ei atotcuprinzător, atingând subiecte care țin de igienă, alimentație rațională, educație în domeniu, prevenție, implicarea familiei, etc.

Cititorii vor fi uimiți să constate că pot găsi în această carte mai veche de 100 de ani, informații de ultimă oră...

Sănătoși să fiți și... să citiți...

Vezi mai mult