Ediție Specială „Vie Împărăția Ta! – 28 noiembrie 2020


Prelegeri Săptămâna de Rugăciune – 27 noiembrie – 5 decembrie 2020.

Prelegerile pentru Săptămâna de Rugăciune pot fi citite și descărcate în format PDF de pe site-ul Curierul Adventist.


Urmărește seria de conferințe biblice „Vie Împărăția Ta!” și află evenimentele prezise în cartea Apocalipsa despre viitorul apropiat. În curând, Isus Hristos Se întoarce pe pământ. Fii pregătit să Îl întâlnești! Decide-ți viitorul!


Conferințele biblice „Vie Împărăția Ta!” sunt organizate de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România împreună cu Centrul Media Adventist, ADRA România, Editura Viață și Sănătate, revista Semnele Timpului și Universitatea Adventus. Misiunea noastră este să îi ajutăm pe oameni să găsească libertate și vindecare în Isus Hristos prin cunoașterea Bibliei.

Emisiunile vor fi difuzate live, în perioada 7–21 noiembrie, în fiecare seară de la ora 21:00 pe Speranța TV și Radio Vocea Speranței, precum și pe canalele oficiale de YouTube și paginile oficiale de Facebook care aparțin Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Prezentările vor fi moderate de pastorul Florin Matei, realizator de programe la Centrul Media Adventist, cunoscut publicului religios prin emisiunea „Adevăruri și Perspective”. Bun cunoscător al teologiei și al realităților imediate, pastorul Florin Matei va avea ca invitați în fiecare seară pastori, lideri ai bisericilor locale și profesori.

În program veți asculta mai întâi un mesaj profund biblic, rostit de lideri ai Bisericii. Apoi urmează o dezbatere la care vă invităm să participați cu întrebări și comentarii prin mesaj WhatsApp și sms la numărul de telefon 0751 400 300. În încheiere, oferim muzică adventistă și un cadou digital pentru fiecare participant.

Judecat și mântuit – sâmbătă, 7 noiembrie

Încă din secolul al XIX-lea, tribunalul ceresc a deschis o cercetare istorică a tuturor oamenilor. Judecata de investigare a fiecărei vieți nu va veni. Ea a început deja, și noi trăim în timpul ei. Cu ajutorul unor simboluri și ritualuri din sanctuarul antic iudaic, ai explicații despre traseul vinovăției și ce se întâmplă cu păcatele după ce sunt mărturisite. Cunoaște judecata și mântuirea în același timp!

Descarcă – Audiobook – Tragedia Veacurilor.

Descarcă – Audiobook – Mielul fără cusur.

Despre sfârșitul lumii – duminică, 8 noiembrie

În istoria creștinismului, lideri de marcă din tradiții variate au anunțat de 160 de ori anul sfârșitului. Observă un detaliu extrem de semnificativ în discursul lui Isus dedicat sfârșitului (Matei, capitolul 24). De fiecare dată când a prevestit calamități și nenorociri în viitor, Isus a adăugat că sfârșitul nu va fi atunci. O explicație corectă a semnelor sfârșitului nu trebuie să producă panică. Altcineva are un interes cosmic să ne facă să ne speriem de marele eveniment.

Descarcă – Pdf – Viața lui Isus.

Marele test – luni, 9 noiembrie

Ascultând profeții Bibliei, credincioșii Vechiului și Noului Testament au fost în stare să identifice puterile geopolitice cu rol proeminent în viitor. Ascultă o interpretare a pasajelor celebre din cartea Apocalipsa lui Ioan, conform căreia alianța forțelor religioase și politice din Statele Unite ale Americii va juca un rol global în implementarea marelui test al închinării. Testul afectează fiecare ființă umană.

Descarcă – Audiobook – Istoria lui Dumnezeu (fragmente biblice)

Minciuni cu minuni – marți, 10 noiembrie

A doua forță strategică în conflictele viitorului o reprezintă grupul de puteri invizibile care vor influența în mod covârșitor liderii globali. Sunt expuse viitoare miracole, de mare efect în rândul creștinătății. Acestea vor fi realizate prin intermediul spiritismului și al vrăjitoriei moderne, cu un risc ridicat pentru cei neavizați.

Descarcă – Audio- Isus vine – Muzică creștină (album)

Să nu mai vii… – miercuri, 11 noiembrie

Printr-un abuz, creștinismul modern și tradițional se va dezice pe față de învățăturile Bibliei și în mod autoritar se va așeza în locul lui Isus Hristos. Influența religiilor va crește, iar conducătorii spirituali, în numele maselor, vor promova o credință universală, diferită de credința lui Isus din Nazaret.

Descarcă – Video –  Clip ambiental promisiuni.

Dincolo de mormânt – joi, 12 noiembrie

Ce crezi despre ceea ce se întâmplă după moarte? O concepție pur biblică îți modelează viața prezentă și te va proteja de mari pericole. Urmărește o analiză pertinentă și folosește lumina Sfintelor Scripturi. Înainte de învierea generală a drept-credincioșilor, semne supranaturale vor pune la grea încercare credința multora. Simțurile și rațiunea vor fi în conflict maxim.


Dacă ești interesat să cunoști ce spune Apocalipsa despre noua ordine mondială și care va fi liantul principal al acesteia, prezentarea aceasta este pentru tine. Umanitatea se va polariza între a primi sigiliul lui Dumnezeu sau semnul celui rău, 666. Un însemn fizic e mai ușor de evitat decât o nouă ideologie. Evită explicațiile superficiale și lasă-te inspirat de practicile primilor creștini, care L-au cunoscut personal pe Hristos și semnul Lui.

Descarcă – Audiobook – Siguranță pentru vremuri tulburi – Mark Finley.

Descarcă – Pdf – Siguranță pentru vremuri tulburi – Mark Finley.

666 sau sigiliul lui Dumnezeu? – vineri, 13 noiembrie

Dacă ești interesat să cunoști ce spune Apocalipsa despre noua ordine mondială și care va fi liantul principal al acesteia, prezentarea aceasta este pentru tine. Umanitatea se va polariza între a primi sigiliul lui Dumnezeu sau semnul celui rău, 666. Un însemn fizic e mai ușor de evitat decât o nouă ideologie. Evită explicațiile superficiale și lasă-te inspirat de practicile primilor creștini, care L-au cunoscut personal pe Hristos și semnul Lui.

Descarcă – Pdf – Un pod peste timp – Dan Appel.

Marea confruntare – sâmbătă, 14 noiembrie

În timp ce o formă de creștinism modificat este impusă prin legi internaționale, un „Hristos” apare din loc în loc pentru a da avânt spiritualității cu adevărat mondiale. Disperat, Diavolul joacă ultima lui carte și simulează revenirea lui Hristos pe pământ. Însă totul este o contrafacere, o alarmă falsă pentru a crea confuzie și a manipula pe deplin națiunile. Este momentul ca adevăratul Hristos să înceapă pregătirile pentru a intra în atmosfera planetei.

Descarcă – Pdf – Gânduri despre cartea Apocalipsei.

Descarcă – Epub – Gânduri despre cartea Apocalipsei.

Ultima lacrimă – duminică, 15 noiembrie

Suferințele oamenilor cresc cu fiecare oră, iar Hristos le deplânge. În cer se hotărăște un moment tainic dincolo de care nu mai este acceptabil ca istoria nedreptății să continue. Când umanitatea atinge acel punct inegalabil, pornește numărătoarea inversă până la ziua de apoi. Hristos va rosti din nou: „S-a sfârșit!” și tot ceea ce contează atunci este adevărata motivație.

Descarcă – Audio – 30 de rețete vegetariene, de Elena Pridie

Descarcă – Pdf – „Sănătatea, Un lux gratuit”.

Torța aprinsă – luni, 16 noiembrie

După ce I-a întors spatele lui Dumnezeu, omenirea se lasă controlată de alianța globală, în timp ce forțele naturii se dezlănțuie fără precedent. Dumnezeu ia act de alegerea definitivă a majorității și Își retrage protecția generală. Prin urmare, planeta intră în convulsii. Șapte necazuri nemaiîntâlnite se abat asupra lumii.

Descarcă – Pdf – „Când Dumnezeu a spus: „Adu-ți aminte!””

Salvare venită din Cer – marți, 17 noiembrie

Un semn concludent anunță că Hristos intră vizibil în atmosferă însoțit de îngerii Cerului. E ziua de apoi și Cel care a influențat în cea mai mare măsură civilizația umană revine deasupra pământului. Gloria prezenței reale a lui Hristos transformă totul în jur. Pământul își întâmpină Creatorul! Așteptătorii credincioși primesc trupuri noi, potrivite pentru lumea spre care pornesc, dar nu înainte de a observa în direct cel mai rar miracol din istorie.

Descarcă – Pdf – Adevărul despre îngeri.

Răsplata celor drepți – miercuri, 18 noiembrie

Când Se întoarce pe pământ, Hristos îi cheamă pe morții credincioși, și ei se ridică din țărână să Îl salute. Nenumărați martori asistă la învierea celor drepți din toate timpurile. Adam, primul om, se trezește din moarte. În timp ce cutremurul și focul pustiesc, familia oamenilor salvați părăsește planeta.

Descarcă – Pdf – Inspirație pentru o zi reușită.

Marea sărbătoare a sfinților – joi, 19 noiembrie

Apocalipsa vestește o minunată sărbătoare de 1 000 de ani și întâlnirea civilizațiilor umane pe tărâmul lumii cerești. Totuși, reîntregirea familiilor este parțială. Fiecărei ființe salvate îi lipsesc persoane dragi, motiv pentru care Dumnezeu acordă acces liber la dosarele celor ce n-au înviat. Înregistrarea marii lupte dintre bine și rău clarifică întrebările. Se organizează singura întâlnire generală a tuturor oamenilor.

Descarcă – Video – Clip ambiental rugăciune.

Vaccin împotriva morții – vineri, 20 noiembrie

De ce îi va învia Dumnezeu pe cei necredincioși după 1 000 de ani în care pământul s-a odihnit în haos? Întâlnirea tuturor oamenilor în prezența îngerilor și a demonilor pune capăt războiului. Mărturia depusă de ambele categorii restabilește adevărul. Caracterul iubitor al lui Dumnezeu este înțeles mai bine ca oricând înainte, iar imaginea Lui publică este refăcută.

Descarcă – Audiobook – Cele mai frumoase texte biblice.

Vie Împărăția Ta! – sâmbătă, 21 noiembrie

Cuvintele pe care creștinii le-au repetat în cor de veacuri se împlinesc: Împărăția lui Dumnezeu a sosit pe pământ. Dumnezeu creează un pământ nou sub ceruri noi. Istoria păcatului și a suferinței încetează, iar Împărăția lui Dumnezeu „nu va fi nimicită niciodată şi nu va trece sub stăpânirea unui alt popor” (Daniel 2:44).

Descarcă – Audiobook – Rugăciuni din Biblie.

Descarcă  – Audiobook – Rugăciuni din Biblie – fișiere.


Detalii despre prezentatori și invitați

Florin Bică este autor și editor de cărți pentru copii. Activitatea lui publicistică variază între proiectele din redacția editurii Viață și Sănătate și cele de pe blogul mushtar.ro.

Dumitru Borţun este doctor în filosofie şi profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. A publicat peste 150 de studii, eseuri, articole şi interviuri în volume colective, publicaţii de specialitate şi reviste de cultură. Este autorul mai multor cursuri universitare și cărți, membru în consiliul de redacţie al mai multor publicaţii de specialitate şi în comitetul ştiinţific al unor conferinţe internaţionale. De asemenea, este membru-fondator al Asociaţiei Române de Relaţii Publice și Preşedintele Juriului de Onoare al acesteia.

Dan Constantinescu este profesor universitar, specialist în piețe financiare, inițiator al proiectului Centrul de Sănătate Codlea.

Constantin Dinu este doctor în științe medicale și directorul Departamentului de Sănătate în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. De profesie medic primar de medicină generală, este de asemenea realizator TV, redactor și un cercetător pasionat al profeției biblice.

Horia Enache este medic primar de medicina familiei în București și pasionat de natură.

Attila Peli este manager de proiect la „Hope Discovery”, un canal de YouTube care explică Biblia „scurt și la subiect”. Viața lui de producător și om de afaceri a fost o adevărată aventură cu Dumnezeu.

Elena Petrescu este lector universitar doctor specializat în limba română și teologie adventistă didactică. A scris cărți de critică literară.

Cornel Soare este antreprenor, cofondator al companiei SanoVita.

Eliza Spătărelu este cadru universitar și director al Departamentului de Teologie-Asistență Socială-Științe ale Educației la Universitatea Adventus din Cernica. Este căsătorită și mamă a trei copii.

Pastorul Marius Andrei este directorul Departamentului Familie în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, psihoterapeut și secretar al Asociației Pastorilor Adventiști.

Pastorul Lorand Balla coordonează la nivel național activitatea publicistică a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. De asemenea, conduce Departamentul de Grupuri Etnice.

Gabriel Ban este președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din sudul Transilvaniei, în regiunea județelor Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu și Mureș. De profesie pastor, a studiat teologia în cadrul Universității Andrews din SUA și a fost capelan al Institutului Teologic Adventist din Cernica.

Pastorul Gabriel Ișvan este secretar executiv al Bisericii Adventiste din regiunea Munteniei și directorul Departamentului de Comunicare al acesteia. Este invitat frecvent să dezbată teme de actualitate creștină și biblică în cadrul emisiunilor radio și TV.

Lucian Cristescu este pastor, vlogger și scriitor. În ultimii ani a coordonat departamente și instituții ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel teritorial și național.

Robert Mandache este președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din București și județele Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Prahova. De profesie pastor, are studii postuniversitare la SNSPA București și a slujit ca secretar executiv și director al Departamentelor de Copii și Tineret ale Bisericii Adventiste din regiunea Muntenia.

Pastorul Mihai Maur este președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiunea județelor Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș din anul 2005. Este licențiat în teologie adventistă pastorală, a absolvit cursuri postuniversitare de istorie și civilizație iudaică și este pasionat de Sfânta Scriptură.

Marius Mitrache cunoaște limba greacă a Noului Testament și predă cursuri de teologie la Universitatea Adventus. De profesie pastor, este invitat permanent al emisiunii „Vremea întrebărilor” la Radio Vocea Speranței și Speranța TV.

Pastorul Laurențiu Moț este rectorul Universității Adventus din Cernica și profesor de Noul Testament în cadrul Facultății de Teologie și Științe sociale, autor de cărți și articole de interpretare și reflecție biblică.

Pastorul Dragoș Mușat este Directorul Departamentelor Comunicare, Relații Publice, Libertate Religioasă și Internet în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România și președintele asociațiilor „Conștiință și Libertate” și „Ridică-te și Umblă”.

Marius Necula este pastor și coordonator al Centrului Sola Scriptura în București, cunoscut pentru emisiunile radio și TV de aprofundare a Bibliei.

Tiberiu Nica este președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Moldova, în regiunea județelor Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea. De profesie pastor, a studiat istoria și teologia la nivel postuniversitar. Este cunoscut lumii religioase pentru emisiunea „Ediție specială”.

Laurențiu Nistor predă cursuri la Universitatea Adventus și conduce Centrul de Studii Creștine Răsăritene. E pasionat de frontierele și provocările misiunii creștine în lume.

Pastorul Daniel Olariu este doctorand la Universitatea Ebraică din Ierusalim și predă ebraică și Vechiul Testament la Universitatea Adventus din Cernica.

Iosif Pașca este din 2014 președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiunea județelor Alba, Bistrița, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare. De profesie pastor, a studiat consiliere la nivel postuniversitar și e pasionat de cercetarea practică a Bibliei.

Pastorul George Pîrlitu este secretarul executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Anterior acestei slujbe, a fost președintele Bisericii din regiunea Munteniei timp de zece ani. În vârstă de 50 de ani, este căsătorit cu Doina și au împreună un fiu și o fiică.

Pastorul Gelu Poenariu este directorul Departamentului Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Pasionat de istorie, filozofie și psihologie, este preocupat de formarea noii generații.

Viorel Răducan este președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiunea județelor Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Mehedinți și Vâlcea din anul 2016. De profesie pastor, a slujit Biserica în calitate de capelan și trezorier. Este căsătorit cu Marta și împreună au un fiu și o fiică, studenți.

Florian Ristea este pastor, director al Departamentului Școala de Sabat și Lucrare Personală în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România. Este realizator de programe radio și TV, coordonează activitatea de misiune laică a Bisericii, precum și pe cea de voluntariat din cadrul Asociației „Serviciul Umanitar pentru Penitenciare” și al Asociației „Sola Scriptura”.

Pastorul Romică Sîrbu este directorul Departamentului Educație al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România și coordonează rețeaua unităților de învățământ ale Bisericii.

Pastorul Ioan Câmpian-Tătar este directorul Departamentelor Administrarea Creștină a Vieții și Publicații în cadrul forului european de conducere a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. În ultimii douăzeci de ani, a slujit Biserica la nivelul administrației naționale.

Pastorul Aurel Neațu este președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

O producție a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România


Mesaj pentru credincioși – 30 octombrie 2020

Pastorul Aurel Neațu evocă momentele principale ale săptămânii: instruirea președinților, secretarilor și trezorierilor, propunerile pentru postul de director de programe la Centrul Media Adventist și faptul că sub 5% din bisericile adventiste au suspendat serviciile divine în ultimul sabat. În 158 din 230 de districte pastorale nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de COVID-19. Urmăriți celelalte rezultate ale sondajului în video.

”Rămâi tânăr! Urmează-L pe Dumnezeu!”

Un videoclip adresat credincioșilor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, pentru prezentarea activităților din anul misionar 2020-2021, Anul copiilor și tinerilor.

Actualizare a măsurilor de siguranță în pandemie

România a trecut în ultimele zile de pragul de 4.000 de infectări cu noul coronavirus. Situația epidemiologică din ultimele zile a adus noi restricții la nivel național.

Presa a relatat săptămâna aceasta că evenimentele private, precum nunțile sau botezurile, vor fi interzise pe plan național, atât în spațiile deschise, cât și în interior, până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus. Subliniem faptul ca hotărârea autorităților face referire la mesele festive, nu și la serviciile religioase care au în prim plan aceste evenimente.

Europa se confruntă cu un nou val

Nu doar România se află într-o situație complicată din cauza unui număr mare de cazuri. Mai mult de jumătate dintre țările Uniunii Europene, împreună cu Regatul Unit, apar cu roşu pe noua hartă europeană privind restricțiile de călătorie, publicată de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

Cei care se întorc din zonele galbene sau roșii, dar și cei care au intrat în contact direct cu o persoană infectată, sunt obligați să respecte regimul de izolare impus de autoritățile din România.

Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spații deschise

Purtarea măștii este obligatorie chiar și în spațiile publice, cu referire la serviciile de închinare desfășurate in aer liber. Sunt zone unde autoritățile locale au introdus obligativitatea purtării măștii în spatiile deschise, precum județele Caraş-Severin sau Călărași. Și medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara este de părere că  masca de protecție trebuie purtată chiar și atunci când ne întâlnim cu cineva sau când ne aflăm într-o zonă aglomerată.

Unele cazuri COVID se pot trata acasă

Cazurile asimptomatice de COVID-19 sau formele ușoare se vor trata acasă, sub supravegherea medicului de familie, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

În afara sprijinului medical, medicii recomandă acestor persoane să aibă grijă și la alimentație. „Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale”, recomandă Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Rugăciune și încredere în Dumnezeu

În ultimele săptămâni a crescut numărul surorilor și fraților bolnavi de covid. Să ne rugăm în familiile noastre și în fiecare Sabat la biserică pentru recuperarea grabnică a celor afectați și să manifestăm încredere în bunătatea lui Dumnezeu.

Complementar cu recomandările de natură medicală, în calitate de creștini avem acces la sfaturile Cuvântului lui Dumnezeu și la privilegiile comunității creștine. Să ne aducem aminte că un spirit optimist este de mare folos. „O inimă veselă este un bun leac” și „o inimă liniștită este viața trupului” (Proverbele 17:22; 14:30).

Desfășurarea serviciilor religioase în bisericile adventiste

Rămân în vigoare următoarele măsuri:

– accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în spațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 (patru) metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 (doi) metri între persoane;

– nu există o limită maximă a numărului de credincioși care pot intra într-o biserică, dacă DSP-ul local și Consiliul Județean nu au făcut o comunicare cu privire la acest aspect, dar trebuie să fie respectate regulile de la primul punct;

– în interiorul lăcașului de cult și în locațiile unde se organizează adunări religioase, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să se acopere gura și nasul;

– la activitățile religioase desfășurate în interior, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare și ieșire, semnalizate explicit;

– pentru bisericile care vor continua întâlnirile în aer liber, rămâne valabilă păstrarea distanței de 1,5 metri, cu obligația de a purta masca de protecție.

Departamentul de Comunicare, Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

București, 16 octombrie 2020

 


Clipul misionar al Departamentului de Tineret


Redeschidere Biserici

Mesaj către Biserică

Mesaj către Conferințele Uniunii din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România privind redeschiderea bisericilor

Vezi mai mult


Semnele Timpului

În vremea distanțării

Răspunsuri la cele mai importante și relevante întrebări în contextul crizei generate de pandemia COVID-19.

Precomandă


Hope Discovery

Descoperă

Hope discovery Romania – www.hopediscovery.ro – o platforma de video-uri scurte, create special pentru sufletul tău.

Vezi mai mult


Devoțional

Devoțional Zilnic

Citește devoționalul zilnic!

Descarcă


Școala de Sabat

Studii biblice

Studiul zilnic al Școlii de Sabat împreună cu emisiunea Școala Cuvântului Speranța TV.

Vezi mai mult