Info Adventist

Viața nu se măsoară în ani, ci în generozitate

Ca educatori, îi îndrumăm pe copiii noştri să fie respectuoşi, dedicaţi învăţăturii, să-şi asculte dascălii şi părinţii şi lista poate continua. Cu adevărat, însă, rar ne gîndim cum să-i învăţăm să fie generoşi. Să dăruiască fără să aştepte nimic în schimb precum Domnul Hristos s-a născut şi a murit pentru noi ca act suprem de dăruire.

Spiritul generozităţii s-a manifestat din plin la liceul Teologic Adventist din Craiova. Elevii, părinţii acestora şi profesorii, susţinuţi de conducerea şcolii, s-au implicat pentru a organiza prima ediţie a Târgului de iarnă care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru alte proiecte sociale, dar şi promovarea îndemnului apostolului Pavel-“ Sa nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia, căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Ii plac.” (Evrei 13, 16 )

Ideea organizării unui târg caritabil a plecat de la un singur gând: copiii şi tinerii de astăzi trebuie implicaţi în acţiuni de voluntariat prin care să-şi manifeste iubirea faţă de semeni. Organizat în incinta liceului în luna decembrie, acest eveniment a unit elevii si profesorii în promovarea unui mesaj convingător: dăruirea este un act voluntar, însoţit cel mai adesea de emoţii plăcute, un act prin care ne deschidem faţă de ceilalţi, un act de încredere, de comuniune, dar cel mai important, de iubire.

Nu numai că s-a reuşit strângerea unei sume considerabile, dar poate cel mai important aspect a fost faptul că elevii au primit propunerea de a se implica cu un entuziasm la care alţii nu s-ar fi aşteptat.

Banii strânşi din vânzarea obiectelor confecţionate de elevi şi profesori, dar şi din dulciurile pregătite de părinţii acestora, au fost ulterior investiţi în alte proiecte din aceeaşi perioadă. Astfel, au fost pregătite pachete pentru copiii de la secţia de Pediatrie oncologică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, dar şi o masă caldă pentru unele familii defavorizate din satul Terpeziţa din apropierea Craiovei.

Ca urmare a interesului elevilor pentru această acţiune umanitară, la începutul acestui an se va organiza un eveniment similar, de data aceasta un Târg de primăvară care va avea acelaşi scop.

Prof. Jercău Rebeca Naomi

Vizualizări: 589

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *