Info Adventist

Buletinul Președintelui

Ce Dumnezeu minunat avem noi! Ca un exemplu despre modul în care El susține și întărește pe copiii Săi, cu drag vă relatez, pe scurt, despre lucrurile care mi-au colorat zilele de septembrie. 

La începutul lunii încă am fost însoțit de sentimentul de vară, deoarece am vizitat unele regiuni călduroase ale Spaniei. Primul Sabat, a fost un timp de închinare alături de comunitatea adventistă românească din Castellon (vineri seara) și Valencia (Sabat dimineață). Gânduri alese și mulțumiri pastorilor Ciceroni Comănescu și Pavel Niță pentru această oportunitate.

 În Sabat după-amiază, alături de colegii administratori, ne-am întâlnit cu pastorii români care lucrează în Spania, alături de studenții Facultății Adventiste de Teologie din Sagunto. În total 18 persoane. Campania de evanghelizare din februarie 2017 a constituit motivul principal al întâlnirii noastre. S-a rostit chemarea: „Veniți și ajutați-ne!” Prin harul Lui, așteptăm să ne bucurăm împreună anul viitor!

A urmat Sevilla. La inițiativa Diviziunii Inter-Europene s-au întâlnit laolaltă, pentru a lucra împreună, administratori și directori de departamente de la Uniuni și conferințe. România a fost reprezentată de o delegație numeroasă formată din 41 persoane. Mulțumesc tuturor pentru participare și susținere!

Am profitat de prezența în Spania pentru a ne închina în al doilea Sabat împreună cu frații noștri din Peninsula Iberică. Vineri seara și în Sabat dimineață am vizitat Zaragoza, iar în Sabat după-amiază, biserica Madrid - Torrejon. Multe mulțumiri pastorilor Sergiu Gavril și Richard Ruszuly pentru pregătirea acestor întâlniri.

Am primit din partea băiețelului meu o întrebare: „Da, tati, tu când vii cu noi la biserica unde mergem noi la Școala de Sabat?” În sabatul al treilea a primit răspunsul așteptat. Am fost împreună la Biserica Crinul din București, alături de pastorul Traian Aldea.

Sabatul următor, vineri seara, am aprins un foc împreună cu colportorii la Congresul Colportorilor de la Stupini, BV. Sperăm să ardă nu doar până în februarie, ci să rămână jar,  până la următoarea întâlnire. Continuați să lucrați! Într-o zi, truda voastră va aduce mult rod!

În Sabat dimineață la Cernica am cunoscut cât de mare este Conferința Muntenia. Cei peste 800 de slujbași veniți de la Tulcea sau Prahova, Călărași sau Buzău au umplut până la refuz capela Institutului Teologic Adventist. Până la acest ceas, în cadrul proiectului Asemenea Lui  au fost  asumate 440 locuri unde să aibă loc evanghelizare anul viitor în Conferința Muntenia. Rugăciune și implicare sunt cuvintele de ordine. Mulțumesc celor care au spus deja „Da!” și celor care vor răspunde tot cu „Da!”.

Am cules roadele lunii septembrie. Mulțumim lui Dumnezeu pentru credincioșia Sa, pentru bogăția darurilor și  minunilor Sale! Merită să mergi pe calea asemănării cu El spre viața veșnică! În timp ce construim povestea lunii octombrie, să ne amintim: „Întreaga noastră inimă trebuie să se supună lui Dumnezeu; dacă nu, nicio schimbare nu se va produce prin care noi să fim făcuți iarăși asemenea Lui.” Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 43. „Trebuie să facem eforturi în mod continuu pentru a imita societatea în care vom intra în curând, și anume societatea îngerilor lui Dumnezeu care nu au căzut niciodată în păcat. Caracterul trebuie să fie sfânt, manierele atrăgătoare, cuvintele lipsite de viclenie, și în acest fel noi urcăm treaptă cu treaptă, până ce suntem apți de a fi mutați acolo.” Ellen G. White, Mărturii pentru comunitate, Vol. I, p. 216.

 

Soare și senin,

Ștefan Tomoiagă