Info Adventist

Buletinul Presedintelui

Bun regăsit!

Sunt curios cum ați petrecut ultima lună a verii. Probabil aveți același simțământ, că s-a terminat mai repede decât ne așteptam. Ne-ar fi plăcut să dureze mai mult, însă timpul este nerăbdător. 

Plaiurile băcăuane au dat startul unui început frumos de august. În primul Sabat, ne-am bucurat alături de frații și surorile din comunitățile Moinești și Sănduleni. Am întâlnit aici oameni calzi, veniți din zonă și din străinătate.  Concediile de odihnă și vacanțele au prilejuit frumusețea clipelor trăite laolaltă. Le dorim să crească în credință și să fie încălziți de Duhul Sfânt pentru o misiune aparte în anul următor.

Al doilea Sabat a fost plin de multă bucurie, entuziasm, zâmbete și implicare. Târgu Mureș a fost mai frumos în perioada 10-14 august datorită participanților la Congresul Național de Tineret 2016. Peste 2000 de tineri din toată țara și diaspora au ales să se conecteze nelimitat la viață. Așa cum ați promis, dragi tineri, rămâneți conectați la Sursa de putere pentru a vă bucura de o viață din belșug! 

Pentru Sabatul  din 19-20 august ne-am îndreptat pașii către poarta de vest a României. Vineri seara am participat la închinare împreună cu membrii unei comunități deschise și prietenoase: Socodor. În Sabat dimineață și după-amiază  am participat la inaugurarea noului edificiu al Bisericii Adventiste Apateu. Ne-a încântat  construcția frumoasă, cu o îmbinare reușită de piatră, lemn, culoare și vitralii. Dorim ca la fel de frumoasă să fie și inima credincioșilor!

Am avut bucuria să particip luna aceasta la cantonamentul pastoral din Cinișeuți, Republica Moldova. Am apreciat  la pastorii adventiști autohtoni spiritul misionar, angajamentele luate, atmosfera de familie și implicarea soțiilor în misiune. Îi felicit și le doresc un an misionar plin de roade.

La sfârșitul lunii am sărbătorit un eveniment care o dată la o sută de ani se întâmplă. Biserica păstorită în primul district, Frata, județul Cluj a celebrat 100 de ani de prezență adventistă în această zonă. Ne-am bucurat de ocazia caldă, frățească, unică prin rememorarea modalităților prin care înaintașii noștri mergeau din casă în casă cu Biblia în mână. Am învățat din scrierile de demult, din Deuteronom 32:7: ”Adu-ți aminte de zilele din vechime, socotește anii, vârsta de oameni după vârsta de oameni, întreabă pe tatăl tău, și te va învăța, pe bătrânii tăi, și îți vor spune” și am descoperit momentele de aur ale zilelor din vechime, timp în care biserica nu și-a pierdut nădejdea și încrederea. Cu speranță pentru viitor, îndeplinind cu credincioșie misiunea care i-a fost încredințată, familia din Frata așteaptă cu nerăbdare revenirea Domnului nostru Isus Hristos.

August a fost pentru odihnă, septembrie aduce multe oportunități și provocări. Domnul Hristos ne spune: “Lucraţi până Mă voi întoarce!” (Luca 19, 13). „Poate că au mai rămas doar puţini ani până când se va încheia istoria vieţii noastre, dar până atunci trebuie să lucrăm.”— The Review and Herald, 21 aprilie, 1896  

Încearcă să îți umpli inima cu gingășie, bunătate, amabilitate și iubire pentru Dumnezeu și pentru oameni și vezi ce se întâmplă!

 

Soare și senin,

Ștefan Tomoiagă