Organizare reprezentativa

Organizarea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea este de tip reprezentativ. O astfel de forma de organizare bisericeasca recunoaste autoritatea cu care sunt investiti credinciosii, actionand de la nivelul inferior catre cel superior, autoritatea si responsabilitatea conducerii derivand chiar din acest corp electoral. Responsabilitatile executive sunt delegate institutiilor reprezentative si conducatorilor.

Forma de conducere reprezentativa adoptata de Biserica Adventista este structurata pe patru niveluri, de la membru la organizatia mondiala:

1) Biserica locala este un grup organizat de credinciosi
2) Conferinta locala este un grup organizat de biserici dintr-un anumit teritoriu
3) Uniunea de conferinte este un grup de conferinte in cadrul unei tari
4) Conferinta Generala, sau structura globala, reprezinta Biserica Adventista ca si organizatie mondiala prin intermediul uniunilor. Uniunile sunt elementele constituente ale Conferintei Generale care trimit delegati la sesiunea sa.

Organizatia la nivel global este impartita in regiuni administrative. In prezent biserica are 13 diviziuni complet operationale, stabilite si functionand ca sectiuni ale Conferintei Generale.

Conferinta Generala reprezinta biserica mondiala si constituie, atunci cand este in sesiune, impreuna cu delegati din intreaga lume (asa cum se intampla la fiecare cinci ani), cea mai inalta autoritate a organizatiei bisericii.

La nivelul tarii noastre structura arata astfel:
(Apasa pe fiecare sectiune pentru detalii)