Conferinta Banat

Descrierea Conferinței Banat

Conferinţa Banat este cea mai vestică subdiviziune a Uniunii Române şi cuprinde 10% dintre adventiştii din România. Teritoriul conferinţei se suprapune cu cel al judeţelor Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. Cei aproximativ 7000 de credincioşi sunt organizaţi în 114 biserici locale, deservite de un număr de 42 de pastori.

Citeşte mai departe: Descrierea Conferinței Banat

Președinte Conferința Banat

Mihai Maur

Născut în 1971, în localitatea Macea, județul Arad, pastorul Mihai Maur a absolvit Institutul Teologic Adventist din București, fiind licențiat în Teologie Pastorală Adventistă la Universitatea Babeș - Bolyai din Cluj Napoca, și Master în Istorie și Civilizație Iudaică al Universității de Vest "Vasile Goldiș". 

Pastorul Mihai Maur ocupă această poziție din 2005, anterior slujind ca pastor în Bisericile Adventiste de Ziua a Șaptea din Timișoara. 

Este căsătorit cu Aneta având doi copii, Gabriel și Roxana.

Au slujit anterior:

  • -

Secretar Conferinta Banat

Pavel Memete

Născut în 1953, în localitatea Somosches, județul Arad, pastorul Pavel Memete a absolvit Institutul Teologic Adventist din București, fiind licențiat în Teologie Pastorală Adventistă la Universitatea Babes - Bolyai din Cluj Napoca.

Cu o experiență de 22 de ani în administrația Bisericii, pastorul Pavel Mememete a mai slujit ca Secretar, Trezorier și Președinte. 

Este căsătorit cu Doina având două fete: Naomi și Kundri.

Au slujit anterior:

  • -

Trezorier Conferinta Banat

Ionel Soponariu

Născut în 1959, în localitatea Bicaz-Chei, județul Neamț, pastorul Ionel Soponariu a absolvit Institutul Teologic Adventist din București, fiind licențiat în Teologie Pastorală Adventistă la Universitatea Babes - Bolyai din Cluj Napoca dar și în Zootehnie, fiind de asemenea Master în Managementul strategic al organizațiilor în cadrul Universității de Vest din Timișoara și Master în Istorie și Civilizație Iudaică în cadrul Universității de Vest "Vasile Goldiș". În prezent, este doctorand al Universității de Vest din Timișoara.

Pastorul Ionel Soponariu este la al patrulea mandat ca Trezorier, anterior slujind ca pastor în Timisoara, Maderat, Ineu și Lugoj.

Este căsătorit cu Camelia având doi băieți: Mircea Gabriel și Cristian Daniel.

Au slujit anterior:

  • -