Sola Scriptura


Te întrebi: de ce? Exişti, dar nu trăieşti. Speri, dar nu primeşti. Lupţi, dar nu obţii. Vrei dar nu ai. Eşti singur. Te doare. Exişti pentru cineva? Vrei să fii fericit. SOLA SCRIPTURA te ajută să descoperi că eşti creat ca să fii fericit.

Înfiinţat la 1 ianuarie 2000, Institutul de studii biblice „Sola Scriptura” este un izvor al cunoaşterii de Dumnezeu. Dacă la începutul anului 2000, Sola Scriptura funcţiona ca o singură filială în Bucureşti, după numai un an şi jumătate s-a extins la 6 filiale, iar după opt ani a atins un număr de 34 de filiale, în mai multe oraşe din ţară. Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistriţa,  Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Câmpina, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Năvodari, Ocna Mureş, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Reghin, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Sibiu, Tg. Mureş, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Vaslui, Vălenii de Munte.

Şi, după cum “Evanghelia aceasta a Împărăţiei va ajunge până la marginile pământului, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor”, tot aşa şi Sola Scriptura a căutat să-şi împlinească misiunea, depăşind graniţele. Astfel, în acest moment se poate vorbi de Sola Scriptura la Atlanta, în SUA, la Madrid, în Spania, la Milano şi Torino în Italia şi la Toronto în Canada. Dar, ce înseamnă şi ce oferă Sola Scriptura vă spunem în continuare:

Iată 7 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Sola Scriptura:


1.      Sola Scriptura prin corespondenţă oferă gratuit următoarele studii:

Programul de citire a Bibliei în doi ani 

Citeşte-ţi Biblia. Citeşte-o din curiozitate sau plictiseală, din interes, plăcere, disperare sau politeţe. Citeşte-o pe îndelete sau pe nerăsuflate, numai citeşte-o. E o carte despre viaţa şi moartea ta, despre sensul lor şi al tău. Pe paginile ei te urci ca pe un munte înalt: în vale se vede ce a fost, ce este şi ce va fi să vină. Dar, mai ales, te vezi pe tine.
„Degeaba ştii să citeşti dacă nu ai citit niciodată Biblia!” 

·         Program prin corespondenţă special conceput pentru cei care nu au citit niciodată sistematic Biblia
·         Fără taxe poştale, discret, fără obligaţii
·         Compatibil cu orice versiune românească a Bibliei
·         Începerea cursului: 2 ani (lectura medie – 4 pag/zi)
·         Manuale cu introduceri generale pentru fiecare carte a Bibliei şi teste grilă recapitulative
·         Planificare de lectură pentru fiecare zi
·         Patru sesiuni de examene prin corespondenţă
·         Hărţi şi diagrame ajutătoare
·         Clasă de studiu pentru nelămuriri (opţional)

Studii de sănătate şi familie

· Secretele biblice ale sănătăţii (Conţinut – 6 module, Durata medie a cursului – 3 luni)
Tematică: Sănătatea nu este rodul întâmplării, Pâinea vieţii, Încrederea în Dumnezeu, Interdicţii arbitrare sau întemeiate, Bolile canceroase, Vindecări miraculoase

· Nutriţia redusă la esenţe (Conţinut – 6 module, Durata medie a cursului – 3 luni)
Tematică: Cărămizile vieţii, Deliciul care subminează sănătatea, Preţul alimentaţiei de lux, În laboratorul detaliilor, Paradoxul consumatorului modern, Capcana dietelor omnipotente, Diversitatea la ea acasă,

Sănătatea nu este totul, dar … fără sănătate, totul este nimic! Pentru a-ţi menţine sănătatea, trebuie să cunoşti mici secrete. De aceea, îţi propunem cursul „Nutriţia redusă la esenţe”.

· Când dragostea se întoarce acasă (Conţinut – 7 module, Durata medie a cursului – 4 luni)
Tematică: Diferenţe în căsnicie, Intimitatea în cămin, Dragostea romantică, Mic tratat de părintologie, Conflictul în cămin, Comunicarea, Divorţul nu este o soluţie

Familia este locul din care pornim in viata, dar si locul de refugiu, atunci cand dificultatile ne marcheaza existenta. Din perspectiva divina, familia trebuie sa fie un spatiu al armoniei, al unitatii si increderii reciproce.

Studii biblice

· Parabolele Domnului Isus Hristos (Conţinut – 3 module, Durata medie a cursului – 3 luni)
Tematică: Pierdut şi regăsit, Comoara ascunsă în ţarină, Puterea rugăciunii, Iertarea – ceva ce nu vine din noi, Când 5+5 fac 5

Aceste pilde (parabole) pot fi apreciate ca scurte povestiri, încărcate de sens, a căror substanţă narativă izvora din viaţa de zi cu zi a oamenilor şi care erau menite să transmită Adevărul şi Calea spre o nouă Viaţă. Pentru cei care doresc sa înţeleagă cu adevărat învăţătura lui Isus Hristos, punem la dispoziţia lor cursul “Parabolele Domnului Isus Hristos”.

· Fericirile – curs biblic bazat pe predica rostită de Isus Hristos, pe Muntele Fericirilor (Conţinut – 3 module, Durata medie a cursului – 3 luni)
Tematică: Cei întristaţi până la lacrimi, Cei blânzi, Cei flămânzi şi însetaţi, Cei cu inima curată, Împăciuitorii 

Viata înseamnă mai mult decât împlinire personală sau mulţumire de sine. Înseamnă mai mult decât familie, carieră sau cele mai îndrăzneţe vise pe care le-ai avut vreodată. Daca vrei cu adevărat să ştii de ce exişti, trebuie sa începi cu Dumnezeu.

 

Ştiu că în fiecare zi citeşti câte ceva, mult sau puţin, din pasiune sau din nevoie: o carte bună, o revistă de specialitate, ziarul de dimineaţă, factura de telefon, anunţul de pe uşa liftului, subtitrarea serialului preferat, preţul produselor de pe raft, email-uri de la prieteni sau lista de cumpărături…

Închide ochii şi întreabă-te, doar pentru o fracţiune de secundă: „Dacă mi-ar fi dat să mor azi, ce anume din tot ce am citit m-ar ajuta să-mi aştern sufletul senin, să-l pregătesc pentru somnul acela? Din tot ce au parcurs ochii mei, a rămas vreo certitudine pe care să mă sprijin în viaţă şi să mă odihnesc în moarte?

Azi, când citeşti ceea ce mâna mea a scris pentru tine, află că Dumnezeu te bate pe umăr… Opreşte-te şi aminteşte-ţi că Viaţa înseamnă mult mai mult decât ceea ce trăieşti zi de zi; mai mult decât mâncare şi băutură, decât bani şi carieră, mai mult decât prieteni şi familie, mai mult decât erudiţie sau notorietate, decât succes sau eşec, mai mult decât bucurie sau tristeţe.


2.      STUDII ON-LINE

A. http://www.solascriptura.ro/ oferă:
12 cursuri on-line: biblice, de sănătate, de familie şi pentru tineri.
Biblia on-line
Bibliotecă de imagini
Librărie virtuală
Forum   
Teste
Teme de lucru

http://www.solascriptura.ro/ - O invitaţie pentru ziua şi ora potrivite ţie. Accesează şi tu! S-ar putea să găseşti nesperate răspunsuri la întrebările şi frământările tale, mângâiere, curaj şi de ce nu, chiar soluţii.

B. http://www.devotional.ro/
Eşti într-o permanentă căutare. Ajungi la birou, deschizi calculatorul şi eşti asaltat de o serie de mesaje care îţi aduc aminte ce ai de făcut. În tot acest du-te-vino cine mai are timp şi pentru suflet? De aceea am creat http://www.devotional.ro/ — un loc pentru minte şi suflet.
Aici poţi găsi:
♦ un gând încurajator pentru fiecare început de zi
♦ o imagine deosebită pentru desktop-ul calculatorului - oferită săptămânal acelora pentru care o imagine valorează mai mult decât o sută de cuvinte
♦ secţiunea de făgăduinţe, extrase din Cuvântul lui Dumnezeu –pentru cei care au nevoie de mai mult decât o imagine sau un cuvânt. Pentru a transmite o stare de spirit plăcută şi un gând optimist îmbinăm imaginea şi textul în cadrul unei prezentări multimedia deosebite.           
Pe lista celor care accesează zilnic acest site se poate adăuga şi numele tău. E suficient să tastezi http://www.devotional.ro/, să dai click şi să intri în acest loc pentru minte şi suflet.

C. http://www.revistata.ro/

♦ Publicaţia “REVISTA TA” – o revistă pentru sufletul, minte şi credinţă, este pusă şi la dispoziţia utilizatorilor de internet.

3.      BIBLIA PENTRU NEVĂZĂTORI
Pentru această categorie de persoane, Sola Scriptura oferă Biblia imprimată pe casete audio. Casetele ajung la cursanţi prin intermediul curierilor “Sola Scriptura”.

4.      CENTRE CU LIBRĂRIE ŞI BIBLIOTECĂ

Unul din punctele forte ale Institutului Sola Scriptura este centrul cu librărie şi bibliotecă. În prezent, în România, există 21 astfel de centre, în mai multe oraşe din ţară. Librăria oferă spre vânzare cărţi din domeniile: sănătate, educaţie, psihologie, etică şi morală creştină, spiritualitate, teologie, etc. Biblioteca oferă posibilitatea de împrumut la domiciliu.

Ne puteţi găsi în oraşele: Alexandria, Arad, Bacău, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Câmpina, Constanţa, Iaşi, Năvodari, Ocna Mureş, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Reghin, Sibiu, Tg. Mureş, Târgovişte, Timişoara, Vaslui, Vălenii de Munte.

5.      REVISTA TA - o revistă pentru sufletul tău

Apare de 5 ori pe an, într-un tiraj de 15.000 de exemplare, la preţul de 3 Ron şi se distribuie astfel:
- Cursanţilor “Sola Scriptura” de la toate programele
- Cumpărătorilor de carte religioasă din librăriile “Sola Scriptura” şi prin intermediul agenţilor de vânzare ai Casei de Editură Viaţă şi Sănătate
- Deţinuţilor, prin intermediul Serviciului Umanitar pentru Penitenciare (S.U.P.)
- Membrilor Bisericii Adventiste, la punctele de carte.

6.      EMISIUNI DE RADIO

“Sola Scriptura” îşi doreşte să fie aproape şi de ascultătorii postului de Radio “Vocea Speranţei”, prin emisiunea difuzată săptămânal în cele 16 staţii Radio din România.

7.      SOLA SCRIPTURA INTERNAŢIONAL

Institutul de studii biblice “Sola Scriptura” are 6 filiale externe, pentru românii din diaspora:
•          SUA –Atlanta
•          Spania – Madrid
•          Italia – Milano şi Torino
•         Canada - Toronto

Date de contact: 

Institutul de Studii Biblice SOLA SCRIPTURA
C.P. 656 O.P. 1, Bucureşti, România Cod 014 700
Tel: 021 269 03 38, Fax: 021 269 03 40

Email: contact (@) solascriptura.ro

Website: http://www.solascriptura.ro/, http://www.devotional.ro/, http://www.revistata.ro/