Ambasadori

Programul de companioni a fost dezvoltat de Uniunea Română pentru a răspunde nevoilor adolescenţilor cuprinşi în categoria de vârstă 15-19 ani.

Programul are la bază grupa mică de prieteni, coordonată de un instructor adult. Numele provine dintr-un cuvânt din latină „companion”, „com” (împreună) + „panis” (pâine), deci companionii sunt cei care frâng pâinea împreună. Din punct de vedere biblic, un model potrivit pentru acest program se regăseşte în atitudinea de viaţă a moabitei Rut. Companionul îşi propune şi adoptă un mod de viaţă similar cu cel al tinerei care a dovedit loialitate, compasiune şi credincioşie faţă de prietena ei, Naomi.

În afară de parcurgerea celor trei secţiuni din caietele de companioni (autocunoaştere şi dezvoltare personală, cunoaşterea interpersonală şi dezvoltarea relaţiilor, cunoaşterea lui Dumnezeu şi misiune), activităţile mai includ ocazii de închinare şi studiu, excursii şi tabere, specializări, activităţi sociale şi misionare. Echipa de conducere este formată după principiul de la celelalte secţiuni – din conducătorul programului de companioni şi asistenţii săi. Aceştia sunt aleşi dintre instructorii pregătiţi la cursurile organizate. Dacă la data alegerilor nu există instructori acreditaţi, se va numi echipa de conducători pentru companioni după ce aceştia vor participa la un curs de formare

CONTACT

Daniel Chirileanu - Director

Telefon: 021 269 0338

Fax: 021 269 0340

Email: danielchirileanu (@) adventist.ro

Blog: http://www.danielchirileanu.ro