Biblia pe mobil


Pasi pentru instalare:


a. Descarcati aplicatia dorita din optiunile de mai jos (se face click cu tasta dreapta a mouse-ului pe link-ul corespunzator si se da Save As pe Desktop) obtinand astfel un fisier cu extensia JAR (Java Archive )

b. Realizati conexiunea prin cablul de legatura intre telefonul mobil si computer, dupa care dati drumul la aplicatia de sincronizare (care de regula porneste automat). Instalati in prealabil aceasta aplicatie de pe CD-ul cu care vine telefonul mobil.

c. In aplicatia de sincronizare, accesati memoria telefonului mobil (acolo unde vedeti si ce poze ati facut sau tonurile de apel pe care le aveti disponibile) dar de data aceasta la sectiunea aplicatii sau jocuri (dupa cum constatati ca a precizat producatorul).

d. Selectati fisierul JAR descarcat de pe Internet si il “copiati” in folderul cu aplicatii sau jocuri din telefonul mobil fie prin “copy si paste” fie prin “drag and drop” cu mouse-ul (adica “ taraste si arunca”).

e. Veti vedea o fereastra de transfer si dupa ce se incheie acesta desfaceti legatura telefon – calculator si deschideti folderul jocuri sau aplicatii de pe telefonul mobil, dati drumul la aplicatie si spor la studiu (din nou)!

Nota importanta: Daca dupa descarcarea unui fisier JAR, veti obtine un fisier cu extensia .zip, atunci inseamna ca browser-ul a schimbat automat extensia. In acest caz, va trebui sa modificati manual extensia .zip in extensia .jar inainte de a incarca fisierul in telefonul mobil.


Biblia in limba română:

Versiunea Catolica
Versiunea Cornilescu
Versiunea Ortodoxa


Biblia in limba maghiară:
Versiunea Karoli


Biblia in limba germana. Versiunea Luther


Biblia in limba Romani:
Versiunea Ruth Modrow


De asemenea exista posibilitatea de a avea si alte carti si studii valoroase pe telefonul mobil sau pe PDA-ul dumneavoastra. Pentru acest lucru va invitam sa vizitati sectiunea de materiale pentru mobil.

Biblia Audio Integrală

Există posibilitateade a descărca Biblia Audio Integrală. Aceasta poate fi folosita pe o mare varietate de suporturi telefoane mobile mobile (însă trebuie achiziţionată o memorie suficientă), ipod-uri, mp3-playere, modulatoare FM auto, PDA, Computere, DVD playere, CD playere, combine muzicale cu mp3, CD playere auto mp3.

Descarca Biblia Audio Integrală- Dimeniunea este de 1,7 GB!

Prin harul Domnului nostru Isus Hristos este posibil in momentul de fata sa aveti Sfanta Scriptura disponibila pe telefonul dumneavoastra mobil. Datorita tehnologiei Java, Biblia va fi disponibila pentru studiu 24 ore / 7 zile oriunde va aflati, ori de cate ori doriti.

Scripturile constituie regula suprema de credinta si practica si standardul prin care va fi testata orice invatatura si experienta. Originea lor divina le confera autoritate si un mesaj relevant, ce transcende toate culturile si poate satisface cele mai profunde nevoi ale noastre. 

În Scripturi veţi descoperi frumusetea, dragostea si harul Domnului nostru Isus Hristos, toate fiindu-ne oferite ca dar al mantuirii prin credinta in jertfa Sa ispasitoare. Prin ele Dumnezeu ni se descoperă pe Sine, transmitandu-ne o expresie autentica a caracterului Sau, o adevarata conceptie a naturii realitatii, un raport demn de incredere al faptelor Sale, o descoperire a scopului Sau si o expresie a vointei Sale pline de dragoste fata de noi.

De aceea, daca stilul de viata si societatea ne impun sa avem tot timpul asupra noastra aceste telefoane, prin instalarea Bibliei vom avea Scriptura mai aproape de noi ca niciodata, indiferent ca suntem in calatorie sau ne aflam in mijlocul orelor dificile ale zilei, cand mai mult ca oricand avem nevoie de un sfat, de o incurajare venita din Cuvant.

Data fiind importanta si natura unica a Scripturilor si multiplele beneficii pe care studiul lor sistematic le aduce va încurajăm să faceţi o schimbare intentionata in viata de zi cu zi, citindu-le cu regularitate. De asemenea vă încurajăm să căutaţi în mod activ modalitati de a impartasi mesajul Scripturilor altor persoane indiferent de confesiunea din care faceţi parte. De altfel, tocmai pentru a facilita acest lucru, am pus la dispoziţia dumneavoastră mai multe versiuni dintre care o puteţi folosi pe aceea care este mai aproape de inima dumneavoastră. Scopul final este acela de a populariza Sfânta Scriptură şi de a incuraja studierea ei de către orice persoană.

"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună" (2 Timotei 3:16,17)

Aceasta aplicatie a fost dezvoltata de catre http://www.biblephone.net In cazul in care exista probleme la instalare, doriti sa folositi alte modalitati de instalare sau doriti sa utilizati Biblia in alta limba decat cele puse la dispozitie aici, va recomandam sa cititi instructiunile specifice pe acest site.

Desigur exista mai multe variante de descarcare si necesitati tehnice specifice în cazul unor telefoane. Alegerea acestei variante (descarcare pe computer - instalare prin cablul USB direct pe mobil) a fost facuta datorita caracterului practic si pentru a minimiza numarul de erori in instalarea aplicatiei.

Initiatori proiect

Biblia pe telefonul mobil, constituie un proiect vizionar a doi credinciosi adventisti Octavian Lupu (dezvoltare proiect) si Lucian Mihailescu (suport tehnic). Initiativa acestui proiect a venit pe parcursul realizarii si dezvoltarii portalului Intercer, unul dintre primele portaluri crestine din Romania, care atrage in prezent mai mult de 40.000 de vizitatori unici lunar. Daca la inceput a existat doar versiunea in limba romana, in prezent Biblia este disponibila in in mai mult de 60 limbi si peste 100 de versiuni, iar numarul continua sa creasca. Datorita acestui lucru cei doi au decis ca Biblia pe telefonul mobil are nevoie de o platforma online separata realizata sub numele Biblephone. Imbunatatirile si surprizele continua...iar noi abia asteptam sa le facem disponibile si pe acest site.