Info Adventist

Concert aniversar Speranța TV

Într-o lume derutată şi înstrăinată, Speranţa TV oferă o perspectivă creştină asupra subiectelor de actualitate şi promovează adevăratele valori în societate. Prin tonul cald şi optimist al emisiunilor şi prin dragostea pentru oameni, Speranţa TV este alături de toţi cei care au nevoie de speranţa, dar şi de cei care au găsit-o şi doresc să o împărtăşească şi altora.

Speranţa TV este afiliată reţelei de televiziune Hope Channel, lansată oficial în anul 2003, care cuprinde 12 canale mondiale şi transmite în multe dintre limbile lumii, folosind 13 sateliţi şi 16 reţele diferite. Programele Hope Channel sunt vizionate de peste un miliard de persoane de pe toate continentele prin staţii TV gratuite, satelit, cablu şi pagini web.

În România, Speranţa TV are o istorie relativ scurtă. La începutul deceniului, s-a constituit studioul de producţie Hope Media, în care erau realizate documentare şi emisiuni difuzate pe alte canale TV. Pe data de 2 septembrie 2002 a fost lansată emisiunea „În Centrul Atenţiei” pe Realitatea TV. După numai câteva săptămâni, studioul HopeMedia a fost legat prin fibră optică de RealitateaTV, astfel că emisiunea a devenit live şi a fost difuzată până în mai 2004.

În anii 2004-2005 a fost construit şi a început echiparea unui centru de producţie şi s-a cristalizat ideea curajoasă a înfiinţării unui canal propriu de televiziune. Prima zi de emisie a noului post, Speranţa TV, a fost 30 aprilie 2007, la ora 18. Sloganul postului este „Pasiune pentru viaţă”, iar valorile pe care le promovează – speranţa, libertatea, încrederea în puterea credinţei de a înnobila existenţa umană.

În prezent, grila de programe îmbină producţii proprii (80% din timpul de emisie) cu programe de cea mai bună calitate preluate de la Hope Channel International şi din alte surse. Săptămânal, se desfăşoară mai bine de 17 ore de programe în direct, care permit interacţiunea dintre realizatori şi publicul din ţară şi străinătate.

Susţinerea familiei şi a tineretului, educaţia pentru un stil de viaţă sănătos, împărtăşirea experienţelor de curaj şi responsabilitate socială, formarea bunului gust, cultivarea culturii şi a spiritualităţii biblice – iată câteva dintre liniile principale pe care se înscriu emisiunile postului Speranţa TV.

SperantaTV poate fi recepţionata:

• prin reţeaua RDS-RCS cablu digital, pachetul de bază;
• pe DigiTV şi Focus Sat;
• în reţeaua UPC-Astral Digital;
• prin cablu în peste 400 de localităţi din toate judeţele ţării;
• pe platforma IPTV Dolce Interactiv de la Romtelecom, canalul 707;
• direct de pe satelit: INTELSAT 10-02, poziţie orbitală: 1 grad Vest, frecvenţă: 12563 Mhz, polarizare: verticală, symbol rate: 27500, FEC rate: 3/4;
• pe internet la adresa www.sperantatv.ro

Vizualizări: 269

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *