Declarații oficiale

Analfabetism

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea apreciază rolul unic pe care îl joacă femeile în îndeplinirea misiunii Bisericii de a răspândi Evanghelia. O parte a acestei misiuni implică întâmpinarea nevoilor fizice, intelectuale şi sociale ale celor de lângă noi, aşa cum a făcut Isus cât timp a trăit pe pământ.

Cercetările arată că există şase provocări majore cu care se confruntă toate fiinţele umane şi în mod special femeile: analfabetismul, sărăcia, abuzul, problemele de sănătate, programul şi condiţiile de muncă şi posibilităţile de instruire. Pentru a veni mai bine în întâmpinarea acestor nevoi, Departamentul Misiunii Femeii din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea a lansat un proiect important în vederea formării pentru alfabetizare în anul 1995.

Incapacitatea de a citi are implicaţii asupra fiecărui aspect al vieţii unei persoane – puterea de a câştiga, oportunităţi în carieră, accesul la informaţii despre îngrijirea sănătăţii şi chiar posibilitatea de a creşte un copil într-un mod potrivit. Fără capacitatea de a citi, unele uşi ale oportunităţilor pot rămâne închise pentru totdeauna.

Predarea cititului crează oamenilor posibilităţi nenumărate pentru a fi informaţi asupra unor subiecte cum ar fi cariera, sănătatea, căsătoria şi creşterea copiilor şi oferă profesorilor oportunităţi excelente de a schimba vieţile oamenilor prin această lucrare.
Adventiştii recunosc faptul că există un motiv mai important pentru dobândirea capacităţii de a citi. Noi credem că posibilitatea de a citi Cuvântul lui Dumnezeu – vestea bună a mântuirii – nu trebuie rezervată doar câtorva privilegiaţi. Noi declarăm că fiecare bărbat, femeie şi copil ar trebui să aibă acces la adevărurile şi puterea înălţătoare a Bibliei.

Această declaraţie a fost aprobată şi votată de către Comitetul Executiv al Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi autorizată la Sesiunea Conferinţei Generale de la Utrecht, Olanda, 29 iunie-8 iulie 1995.

Vizite: 2