Declarații oficiale

Abuzul și violența în familie

Adventiştii de Ziua a Şaptea susţin demnitatea şi valoarea fiecărei fiinţe umane şi condamnă toate formele de abuz fizic, sexual şi emoţional şi violenţa în familie.

Noi recunoaştem extinderea mondială a acestei probleme şi efectele serioase, pe termen lung, asupra vieţilor tuturor celor implicaţi. Noi credem că creştinii ar trebui să reacţioneze faţă de abuz şi violenţa în familie, atât în biserică cât şi în societate. Noi tratăm cu seriozitate rapoartele despre abuzuri şi violenţa, iar la întâlnirile internaţionale aceste probleme sunt printre punctele importante de discuţie. Noi credem că a rămâne indiferenţi şi fără să luăm poziţie faţă de aceste probleme, înseamnă să trecem cu vederea, să perpetuăm şi probabil să extindem acest comportament.

Noi acceptăm responsabilitatea de a coopera cu alte organizaţii specializate, pentru a oferi ascultare şi îngrijire celor care au suferit abuzuri şi violenţă familială , pentru a scoate în evidenţă nedreptăţile şi pentru a lua apărarea victimelor. Vom ajuta persoanele în nevoie să descopere şi să aibă acces la servicii specializate disponibile.

Când schimbarea atitudinilor şi a comportamentelor va deschide posibilităţi pentru iertare şi noi începuturi, vom face o lucrare de reconciliere. Vom ajuta familiile îndurerate să treacă dincolo de relaţiile care nu se mai pot reface. Vom căuta să adresăm întrebări de suflet persoanelor abuzate, încercând să înţelegem originea abuzurilor şi a violenţei din familie şi să dezvoltăm modalităţi mai bune pentru a preveni aceste fenomene care se repetă ciclic.

Această declaraţie a fost aprobată şi votată de Comitetul Executiv al Conferinţei Generale a Bisericii Creştine Adventiste de Ziua a Şaptea (ADCOM) şi a fost autorizată de către Biroul Preşedintelui Robert Folkenberg, la sesiunea Conferinţei Generale de la Utrecht, Olanda, 29 iunie – 8 iulie 1995.

Vizite: 1